Науково-дослідна робота

   Кафедра проводить багаторічні наукові дослідження з розробки екологічних основ раціонального використання природних ресурсів, ентомофагів та ентомопатогенів основних агроценозів України, а також ідентифікацію генетичних ознак та господарсько біологічних особливостей селекційного матеріалу з метою оцінки стійкості до комплексу шкідливих організмів. Отримано понад 50 патентів та авторських свідоцтв. Фахівці кафедри надають дорадницькі послуги аграрникам із впровадження нових ресурсоощадних технологій, консультації фермерам із сучасних систем захисту сільськогосподарських культур, лісів, садово-паркових насаджень, квітів від комплексу шкідників.
   На даний час на кафедрі відкрито 4 ініціативні та 1 державна тематика.
  Так, доцент Бабич О.А. проводить дослідження по НДР з державним фінансуванням № 110/17-пр-2020 «Розробити концепцію створення поліфункціональних біопрепаратів на основі стрептоміцетного синтезу для оптимізації фітосанітарного стану сучасних агрофітоценозів».
  Професор Доля М.М. проводить розробку і впровадження у виробництво ресурсоощадних технологій захисту та підвищення стійкості генофонду зернових культур від комплексу шкідливих організмів в Лісостепу України №0118U004697.
  Доцент Стефановська Т.Р. проводить дослідження по вивченню перспектив вирощування енергетичної рослини Miscanthus X giganteus для з метою виробництва біопалива та впливу вирощування цієї культури на біорізноманіття. Тема “Вплив вирощування біоенергетичних культур на біорізноманіття” № 0116U001886.
 Доцент Мороз М.С. проводить дослідження щодо впливу наноаквацитратів на фізіологічні і біохімічні процеси ентомофагів. Встановленню оптимальних чинників впливу на життєздатність і продуктивність корисних комах. Тема: “Оптимізація культури корисних комах та ентомофагів у лабораторних і виробничих умовах” № 0106U007376.
  Доцент Горган М.Д. проводить дослідження трансгресивної мінливості кількісних ознак та досягнення істотних зрушень у підвищенні врожайності, посухостійкості, стійкості проти збудників хвороб і шкідників, виділення константних сучасних конкурентоспроможних форм пшениці ярої та тритикале. Тема “Вивчення генетичних ознак та характер їх успадкування в гібридних популяціях при створенні сучасних конкурентоспроможних сортів пшениць ярих і тритикале” 00493706 №0115 U003343.

   Кафедра займається підготовкою аспірантів і докторантів за спеціальністю 202 "Захист і карантин рослин". 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook