Конкурс проєктів наукових досліджень молодих вчених на 2023 рік!

17 листопада 2022, 19:21

 

 В університеті з  09 листопада  оголошується І етап конкурсного відбору проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих учених, які працюють (навчаються) у закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, виконання яких розпочнеться у 2023 році за рахунок коштів загального фонду державного бюджету згідно з тематикою:

-  безпечна чистота та ефективна енергетика;

-  учасне машинобудування, інтелектуальний, «зелений» та інтегрований транспорт; розвиток галузі ядерної фізики, радіофізики, астрономії та ракетно-космічної галузі, авіа- і суднобудування;  військової техніки;

-   нові матеріали та виробничі технології;

-  зміна клімату; довкілля, чисте будівництво та раціональне природокористування;

-  продовольча безпека, ресурсозберігаюче сільське та лісове господарство, дослідження  морських, прибережних та внутрішніх вод, біоекономіка;

-  Україна у мінливому світі; інклюзивне, інноваційне, мисляче суспільство;

-  безпекове суспільство: захист свободи, національної безпеки та культурної спадщини України та її громадян;

-  охорона здоров'я: нові речовини та матеріали для профілактики та лікування, розвиток біотехнологій та  обладнання для  якісного медичного обслуговування;

-   інформаційні та комунікаційні технології, робототехніка.

   Строк виконання досліджень і розробок до 3 років.

Прогнозований обсяг фінансування досліджень і розробок не менше 500 тис. грн. на рік.

Керівником проекту повинен бути науково-педагогічний (науковий) працівник, який працює (навчається) в університеті та на момент подання проєкту на Конкурс відповідає таким вимогам:

- кандидат наук, віком до 35 років включно;

- доктор наук, віком до 40 років включно.

До складу виконавців проєкту можуть входити особи, які є молодими вченими відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

У разі потреби до виконання дослідження (розробки) залучається науковий консультант, яким може бути як вітчизняний, так і іноземний вчений, відповідно до тематики проєкту.

У міждисциплінарних наукових проєктах співкерівником проєкту може бути молодий вчений, в тому числі, який працює в інших наукових установах або організаціях, закладах вищої освіти, на підприємствах.

Разом з поданими учасники проєкту не можуть брати участь у більше ніж двох проєктах, включаючи ті, що були розпочаті у минулі роки.

Проєкт, що подається на Конкурс, супроводжується листами підтримки від представників провідної наукової спільноти, потенційних інвесторів або реального сектору економіки.

Пропозиції для участі в Конкурсі попередньо обговорюються на засіданнях кафедр, лабораторій, інших наукових структурних підрозділів університету, де визначаються доцільність, кадрові та матеріальні можливості виконання досліджень.

Розгляд проєктів здійснює Вчена університету з урахуванням, що на конкурс на експертизу до МОН можна подавати не більше трьох проєктів за кожною секцією.

Перевага у відборі має надаватися проєктам, у виконанні яких беруть участь наукові колективи і які спрямовані на вирішення важливих завдань розвитку науки і техніки та економіки країни.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook