Постійнодіючий Міжнародний науково-практичний онлайн-семінар на тему «Надійність сільськогосподарської техніки в системі інноваційних процесів»

10 листопада 2022, 14:13

 

Співробітниками кафедри надійності техніки факультету конструювання та дизайну було організовано та проведено постійнодіючий VII Міжнародний науково-практичний семінар «Надійність сільськогосподарської техніки в системі інноваційних процесів».
Черговий захід проходив в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на факультеті конструювання та дизайну 9 листопада 2022 року в онлайн-режимі за участі компаній ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна»(м. Красилів, Україна) та ТОВ «Індустрія Техногруп» (м. Київ, Україна), за підтримки міжнародних партнерів зЕстонської Республіки, Латвійської Республіки, Словацької Республіки та Республіки Польщі.
Загалом для участі в роботі онлайн семінару, який забезпечував функціонування двох секцій надіслали теми 47 доповідачів. В межах онлайн-семінару обговорювались проблеми, пов’язані з:
  • сучасними технічними і технологічними рішеннями у сфері проєктування, виготовлення, відновлення, вторинного використання та утилізації фільтрувальних систем;
  • особливостями використання сучасних фільтрів і фільтрувальних матеріалів;
  • особливостями використання оригінальних запасних частин до сільськогосподарської та будівельної техніки;
  • техніко-технологічними складовими інноваційного забезпечення надійності складних систем аграрного виробництва та будівельної галузі.
Співпраця кафедринадійності техніки з ТОВ «Ман+Хуммель ФТ Україна» була започаткована у 2017 році. За цей період проведено шість Міжнародних науково-практичних семінарів на базі факультету конструювання та дизайну НУБіП України та шість семінарів для студентів й співробітників факультету конструювання та дизайну безпосередньо на виробничій базі ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ Україна», у місті Красилів, Хмельницької області.
За підтримки директора ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ Україна»Олега Будяя на кафедру надійності техніки для покращення матеріально-технічної бази були передані зразки фільтрів та навчальні макети фільтрувальних систем для сільськогосподарської та будівельної техніки.
Співробітництво з ТОВ «Індустрія Техногруп» розпочато в2019 році, а у 2022 році підписано Договір про стратегічне партнерство між підприємством та НУБіП України. За період співпраці проведено три вебінари для студентів та співробітників факультету конструювання та дизайну.
Роботу онлайн семінару розпочав з привітань на адресу учасників онлайн-семінару Зіновій Ружило, декан факультету конструювання та дизайну НУБіП України, голова організаційного комітету. Він окреслив перспективи співпраці факультету конструювання та дизайну із фірмами-роботодавцями для випускників інженерних факультетів.

Член ради роботодавців інженерних факультетів, керівник відділу ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» Олег Продеуспредставив доповідь на тему: «ОСОБЛИВОСТІ КОНСТРУКЦІЇ ФІЛЬТРІВ WIX FILTERS ТА MANN-FILTER».В доповіді була детально проаналізована продукція компаній «МАНН+HUMMEL», ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна»та представлені зразки сучасних фільтрувальних систем WIXFILTERS та MAHH FILTER.
Олег Васильович проаналізував систему сервісного обслуговування систем фільтрації та постачання запасних частин для сучасної аграрної та будівельної техніки.


Особливе місце в доповіді займала інформація про сучасні наукові розробки та патенти співробітників компанії, що використані за розроблення фільтрів. Для повітряних фільтрів це патенти: удосконалення алгоритму заміни; використання переробленого пластику для виготовлення корпусів фільтрів.

Для фільтрів салонів мобільних енергетичних засобів – розробки, що передбачають покращення якості фільтрації повітря.
Цікавою також була інформація Олега Продеусащодо сучасних технологій виготовлення фільтрів для очищення оливи двигунів внутрішнього згорання від компаній WIXFILTERS.


Важливим і перспективним для компаній WIXFILTERS та MAHH FILTER є виробництво фільтрувальних систем для електромобілів та роботизованих комплексів в аграрній сфері. 

До роботи та обговорення матеріалів VІІ Міжнародного науково-практичного онлайн-семінару долучились науково-педагогічні працівники НУБіП України: завідувач кафедри, професор Сергій Пилипака, доцентиВіктор Ребенко, Олександр Бистрий, Олександр Семеновський.
В роботі заходу взяли активну участь студенти магістратури факультету конструювання та дизайну, які навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування»,освітніми програмами «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва», «Машин та обладнання сільськогосподарського виробництва», «Обладнання лісового комплексу».
Цього року на семінарі Олег Продеусв доповіді значну увагу приділив також системам фільтрації для виробничих приміщень та повітря в найбільш забруднених ділянках міст. Зазначена інформація стала цікавою для співробітників та студентів, які навчаються за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія».

Представник ради роботодавців інженерних факультетів, випускник НУБіП України, директор фірми  ТОВ «Індустрія Техногруп» Олександр Сиволапов запропонував доповідьтему: «НАПРЯМИ ВИРОБНИЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «ІНДУСТРІЯ ТЕХНОГРУП». Олександр Володимирович в своїй доповіді представив сучасну будівельну техніку від компанії DOOSAN в Україні. 
Олександр Сиволаповдетально висвітив особливості конструкції, технічні характеристики та функціональні можливості екскаваторів DOOSAN.
Актуальною та надзвичайно цікавою була інформація про конструкцію та особливості використання екскаваторів з електричним приводом. 
Особливе місце в доповіді Олександра Сиволаповазайняти матеріали про екскаватори з ходовою системою, яка дає можливість працювати на берегах водойм, на узбережжях морів.
Студентів магістратури, що навчаються за освітньою програмою «Обладнання лісового комплексу»зацікавила інформація про техніку від компанії DOOSAN длязаготівлі і транспортуваннядеревини.


Матеріали семінарів активно використовуються у навчальному процесі за вивчення дисциплін студентами магістратури освітніх програм «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва» та «Обладнання лісового комплексу». 
В рамках семінару проведено конкурс кращих студентських доповідей. Серед найбільш активних студентів слід відзначити Микола Денисенко, Анна Щекальова, Дарина Момотюк, Анастасія Денисенко. За результатами роботи журі було проведене оцінювання учасників двох секцій семінару та розподілені призові місця.
Технічний супровід онлайн-семінару здійснював відповідальний за інформаційне наповнення вебсторінки факультету конструювання та дизайну, доцент кафедри надійності техніки Олександр Банний.
Студенти та співробітники факультету конструювання та дизайну і кафедри надійності техніки висловлюють найщиріші слова вдячності роботодавцям за участь в онлайн-семінарі та допомогу у підготовці висококваліфікованих інженерних кадрів.

Голова  організаційного комітету конференції,
 к.т.н., доц., декан факультету
конструювання та дизайну Зіновій Ружило,
секретар організаційного комітету конференції, 
к. е. н., доц. Валентина Мельник,
член організаційного комітету конференції, 
к. т. н., доц., завідувач кафедри 
надійності техніки Андрій Новицький


 



 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook