На кафедрі фінансів відбувся Конкурс інвестиційних проєктів

21 листопада 2022 року
     На кафедрі фінансів є доброю традицією проведення Конкурсу інвестиційних проєктів, який відбувся 16 листопада 2022 р. в онлайн режимі.
      Не зважаючи на відключення електроенергії і відсутність інтернету, студенти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» в межах вивчення дисциплін «Інвестування» і «Фінансовий менеджмент» на розсуд комісії у складі завідувача кафедри фінансів Надії Давиденко, викладачів кафедри фінансів Галини Скрипник та Юлії Біляк представили свої розробки.

     Із вступним словом до учасників Конкурсу звернулась Надія Давиденко, вітаючи з першим кроком на шляху до втілення власних ідей у практику, наголосила на важливості роботи у команді в подальшої реалізації проєктів.
    Для розробки інвестиційних проєктів були створені робочі групи, які працювали на протязі визначеного періоду. На розгляд комісії був представлений інвестиційний проєкт з вирощування соняшника в сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальність «Дніпро-Н» з терміном окупності у 2 роки. Для реалізації проєкту використовувались як власні так і залучені кошти. Висока рентабельність, реалізація продукції на експорт і швидкий термін окупності визначили переваги даного проєкту.

     З метою покращення продовольчої безпеки країни, забезпечення населення м’ясом, був представлений проєкт з вирощування курей бройлерів ТОВ «Еко-Ферми» потужністю 45 тис. голів. на рік та середньорічним чистим прибутком 13,414 млн грн.
    Актуальним був проєкт з вирощування картоплі різних сортів з метою задоволення потреб населення у продуктах харчування та отриманні прибутку. Даний проєкт передбачає термін реалізації 4 роки з високою рентабельністю.
      Досить цікавим виявився проєкт з вирощуванні сої у фермерському господарстві Вінницької області з терміном реалізації 5 років. Планувалося виробництво за рахунок власних та залучених джерел фінансування, продукції реалізовується як на внутрішній так і на зовнішній ринок.
     Актуальним був проєкт з вирощування екологічно чистих продуктів, зокрема грибів шампіньйонів, ТОВ «Мешгров» у теплицях незалежно від сезонності для задоволення потреб різних груп споживачів. Особливістю його реалізації є незалежність від природно-кліматичних умов, швидкий термін окупності, можливість отримання доходу протягом року. Даний проєкт планується реалізовувати в Обухівському районі Київської області за рахунок власних коштів. Каналами реалізації продукції будуть супермаркети м. Києва та Київської області.
 
   Не менш цікавими й актуальними виявились проєкти з вирощування малини та лохини у фермерських господарствах Хмельницької та Вінницької областей, які спрямовані на задоволення потреб споживачів у сезонних ягодах. Продукція буде надходити у магазини та супермаркети обласних центрів, а також реалізовуватиметься на підприємства для подальшого заморожування. Розрахунки свідчать про високий рівень рентабельності проєкту з терміном окупності в 1,5 роки.
      Також був представлений проєкт з вирощування цукрових буряків у ПСП «Перемога» Кіровоградської області з метою виробництва продукції та реалізації на переробку на «Новомиргородський цукор» та Олександрійський цукрові заводи, а також на ТОВ «Укрпромінвест-агро».
Представлені проєкти виявились досить цікавими та різноплановими із детальними описом технології виробництва, розрахунками ефективності інвестицій, фінансовим плануванням за роками з врахуванням зовнішніх та внутрішніх ризиків.
    Комісія у складі завідувача кафедри Надії Давиденко та викладачів кафедри Галини Скрипник і Юлії Біляк в ході жвавого обговорення визначили найкращі проєкти:
  • І місце - Анна Бобрик, Анна Павлик – інвестиційний проєкт з вирощування соняшника;
  • ІІ місце - Тетяна Мельник – інвестиційний проєкт з вирощування сої; Олександр Гусенко, Настя Котенко – інвестиційний проєкт з вирощування лохини; Анна Прибищенко – інвестиційний проєкт з вирощування цукрових буряків; Ірина Ясковець – інвестиційний проєкт з вирощування курей-бролейрів;
  • ІІІ місце - Максим Найко, Андрій Бородін – інвестиційний проєкт з вирощування картоплі; Валерія Зелінська, Ілля Татару – інвестиційний проєкт з вирощування цукрових буряків; Вероніка Скуратівська – інвестиційний проєкт вирощуванню малини; Ростислав Почтівий, Валерія Клименко – інвестиційний проєкт з вирощування грибів-шампіньйонів.
      Надія Давиденко привітала переможців та побажала учасникам заходу подальших успіхів у розробці та реалізації власних ідей.
 
Спонсор проведеного заходу – ЗСУ!
Все буде Україна
!
 
Галина Скрипник,
доцент кафедри фінансів
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook