Всяк є там, де серцем сам (22 листопада – 300 років від дня народження Г.С. Сковороди)…

22 листопада 2022 року
Ще у 2020 році Верховна Рада України ухвалила постанову "Про відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди" (№4084), де  пропонувала урочисто відзначити на державному рівні 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди 22 листопада (3 грудня) 2022 року.
     Вторгнення Росії в Україну, повномасштабна війна проти нашої країни не змогли применшити значення цієї дати для української філософії і культури:  «сусід» довго намагався присвоїти собі українського мислителя, та ракетний удар 7 травня по музею у Сковородинівці показав, що навіть мертвий Сковорода заважає росіянам, бо проповідує правду, любов і щастя.
     Нещодавно в НУБіП відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Духовний код української ідентичності у вимірі міжкультурної комунікації» (до 300-річчя від дня народження Г.С. Сковороди). Пропонуємо вам творчу імпрезу про щастя в розумінні мислителя від кафедри культурології:
 
 
     А от старший викладач кафедри культурології Сергій Дудко завжди бачив «наперед». Зараз Сергій Віталійович служить у лавах ЗСУ, проте, проводячи профорієнтаційну роботу, залучав до творчості учнівську молодь. Разом із Петром Приступовим (його музичні композиції ми також бачили на конференції) він створив шкільну виставу за творами Григорія Сковороди:
 
 
     Тож – щастя усім! І перемоги Україні!
 
Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook