ЦІКАВА НАУКА ДЛЯ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

25 листопада 2022 року
Хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

   Цього понеділка відбулася цікава подія, на яку завітали найбільш допитливі і жадібні до нових знань студенти, незважаючи на проблеми з електропостачанням.

   На кафедрі хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка, було прочитано лекцію по загальній і спеціальній хірургії для студентів 5 курсу ОС «Магістр». Поділитися досвідом було запрошено практикуючого ветеринарного лікаря-хірурга мережі ветеринарних клінік «Зоолюкс» м. Києва, Коваленка Дмитра Олександровича.
   Тема лекції: «Холецистектомія».

   Дмитро Олександрович поділився досвідом, щодо показань до застосування радикального методу хірургічного лікування, який спрямований на видалення жовчного міхура у собак і котів за патологій жовчного міхура.

   Під час лекції, крім техніки виконання хірургічної операції, обговорювали також питання діагностики обструкції жовчних шляхів, мукоцелє, розриву жовчного міхура у дрібних домашніх тварин. Великий інтерес серед слухачів викликала і схема проведення післяопераційного лікування тварин.

   Чудова лекція, актуальна тематика, жвава дискусія – все, що потрібно для цікавого навчання!

   У майбутньому плануємо продовжувати співпрацю з практикуючими лікарями, щоб наші студенти отримували найкращі знання й переймали досвід фахівців ветеринарної медицини. Дуже вдячні за допомогу керівнику сітки клінік «Зоолюкс» Ігорю Олександровичу Кузьомко.

Матеріал підготувала:
к.вет.н., доцент Куліда М.А.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook