Участь у міжнародному стажуванні, як шлях пошуку нових підходів до проведення наукової та педагогічної діяльності

26 листопада 2022 року

 Уже традиційним у нашому університеті стало проведення Програми міжнародного стажування «Multidisciplinary approach in education and research», яка проводиться професорсько-викладацьким складом Латвійського університету наук про життя (Latvia University of Life and Technologies). Варто відзначити високий рівень професіоналізму усіх спікерів тренінгу, оскільки вони є не лише досвідченими педагогами, а й науковцями високого рівня. Під час навчання вони діляться своїм досвідом у організації як навчального процесу на прикладі свого університету, та і напрямками своєї наукової діяльності, яка у багатьох випадках є надзвичайно актуальною і для нашої держави.

   Особливий підхід до навчального процесу, який використовує професорсько-викладацький склад Латвійського університету дозволяє для спеціалістів будь-якого напрямку знайти цікаві підходи, методи та методики проведення наукових досліджень у галузі сільського господарства, технологій природокористування, економіки, ветеринарії, тощо. Також варто відзначити і легкість розуміння, доступність та наочність всіх матеріалів, які використовуються лекторами під час навчання. Спочатку описується проблема, яка існує, далі наводиться приклад розв’язання цієї проблеми на прикладі проведеного співробітниками Латвійського університету наукового дослідження. Така форма навчання дозволяє на основі конкретного прикладу побачити застосування конкретних підходів до проведення наукових досліджень. Особливої уваги заслуговують доповіді ректора Латвійського університету наук про життя (LLU) професора Ірини ПІЛЬВЕРЕ та проектора з наукової діяльності Латвійського університету наук про життя (LLU) професора Ірини АРХІПОВОЇ, оскільки вони містять також інформацію та корисні поради щодо прийняття управлінських рішень та функціонування університету європейського зразка.
   Курс запропонований нашими латвійськими колегами буде цікавий як молодим так і досвідченим вченим, оскільки містить у собі всі необхідні компоненти для розширення напрямків наукової та педагогічної діяльності. Ознайомлення із різними напрямки актуальних досліджень, що проводяться в іншому університеті дозволить виділити тематики для своїх досліджень.
   Вдосконалення своїх професійних навичок іноземною мовою необхідне усім без винятку науково-педагогічним працівникам для збереження своєї конкурентоспроможності на ринку праці.

Анна САЛЬНІКОВА
старший викладач кафедри загальної екології,
радіобіології та безпеки життєдіяльності
Олександр ЛАБЕНКО,

 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook