Відкриті лекції на гуманітарно-педагогічному факультеті проведено на високому професійному рівні та всупереч викликам воєнного часу

28 листопада 2022 року

Підійшов до завершення осінній семестр 2022-2023 навчального року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. В цьому семестрі освітній процес був організований в кризових ситуаціях. Проте не зважаючи на проблеми з постачання електроенергії та зв’язком, викладачам і студентам вдалося ефективно поєднати онлайн та офлайн заняття.
Протягом І семестру на гуманітарно-педагогічному факультеті у відповідності до виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять НПП кафедр міжнародних відносин і суспільних наук, філософії та міжнародної комунікації, психології, журналістики та мовної комунікації, фізичного виховання були заплановані 21 відкрита лекція для студентів різних спеціальностей.


Кафедра міжнародних відносин і суспільних наук. Було проведено п'ять відкритих лекцій. Проф. Шевчук О.В. з дисципліни «Вступ до спеціальності міжнародні відносини» для магістрів 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, проф. Білан С.О. з дисципліни «Країнознавство» для студентів 3 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, проф. Любовець О.М. з дисципліни «Зовнішня політика та дипломатія України» для студентів 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, доц. Кропивко О.М. з дисципліни «Історія української державності» для студентів 1 курсу факультету ветеринарної медицини, доц. Хвіст В.О. з дисципліни «Історія української державності» для студентів 1 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

 

 

 
Кафедра психології проведено п'ять відкритих лекцій. Проф. Полунін О.В. з дисципліни «Психофізіологія» для студентів 3 курсу спеціальності «Психологія» гуманітарно-педагогічного факультету, проф. Шмаргун В.М. з вибіркової дисципліни «Психологія успіху» для магістрів 1 року навчання, проф. Яшник С.В. з дисципліни «Психологія управління» для магістрів 1 року навчання спеціальності «Нутриціологія» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, доц. Зелінська Я.Ц. з дисципліни «Клінічна психологія» для студентів 3 курсу спеціальності «Психологія» гуманітарно-педагогічного факультету, доц. Мартинюк І.А. з дисципліни «Психологічна допомога в кризових та екстремальних ситуаціях» для студентів 3 курсу спеціальності «Психологія» гуманітарно-педагогічного факультету, доц. Теслюк В.М. з дисципліни «Психологія» для студентів 2 курсу спеціальності «Філологія» гуманітарно-педагогічного факультету.

 

 

Кафедра філософії та міжнародної комунікації. Було проведено три відкриті лекцій: Доц. Гольцов А.Г. з дисципліни «Теорія міжнародних відносин, цивілізацій та міжнародні конфлікти» для студентів 2 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» гуманітарно-педагогічного факультету, доц. Кравченко А.Г. з вибіркової дисципліни «Ефективна соціальна комунікація» для студентів 4 курсу та доц. Горбатюк Т.В. з дисципліни «Філософія» для студентів спеціальності «Кібербезпека» факультету інформаційних технологій.

Кафедра журналістики та мовної комунікації. Було проведено дві відкриті лекцій. Доц. Данько-Сліпцова А.А. з дисципліни «Радіожурналістика та подкастинг» для студентів 2 курсу спеціальності «Журналістика» та доц. Бикова О.М. з дисципліни «Мультимедіа-продукція» для студентів 4 курсу спеціальності «Журналістика» гуманітарно-педагогічного факультету.

 

Кафедра фізичного виховання. Було проведено п’ять відкритих занять: проф. Путров С.Ю. з дисципліни «Медико-педагогічний контроль у фізичному вихованні і спорті» для студентів 3 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт», доц. Костенко М.П. з дисципліни «Теорія і методика викладання спортивних ігор» для студентів 3 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт», доц. Кротов Г.В. з дисципліни «Теорія і методика фітнес тренування» для студентів 3 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт», ст.викладачем Хижняк А.А. з дисципліни «Теорія і методика викладання легкої атлетики» для студентів 2 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт», ст.викладачем Мирошніченко В.О. з дисципліни «Сучасні фітнес технології» для студентів 3 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт» на гуманітарно-педагогічному факультеті.

 

 

Окрім запланованих відкритих лекцій були проведені й гостьові. Так у вересня 2022 року студенти Ірпінського фахового коледжу мали гарну нагоду прослухати лекцію Миколи Томенка, громадського діяча, доктора політичних наук, професора кафедри філософії та міжнародної комунікації, голови наглядової ради НУБіП України, голови громадського руху «Рідна країна», автора понад сотні наукових досліджень з політичних наук, історії та культурології. Тема стосувалася розуміння історичних передумов розвитку української державності.

 

В жовтні 2022 року за запрошенням кафедри україністики Варшавського університету доктор філологічних наук, професор кафедри журналістики та мовної комунікації НУБіП України Марина Навальна прочитала лекцію «Уплив позамовних чинників на словниковий склад (на матеріалі мови українських засобів масової комунікації) та надала консультації в рамках «Зимової школи».

 

Всі відкриті лекції та заняття високо оцінили студенти, викладачі та завідувачі відповідних кафедр. Тож, НПП гуманітарно-педагогічного факультету проводять лекційні та практичні заняття на високому професійному рівні, з використанням новітніх технологій, методів та прийомів унаочнення матеріалу, згідно останніх тенденцій та супереч викликам воєнного часу.

Гейко С.М.,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації,
відповідальна за здійснення контролю за якістю прочитаних лекцій
від гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook