Кураторська година групи АІ-2204 СТ

28 вересня 2022, 18:52

     Сьогодні відбулася чергова зустріч з 4 групою агроінженерів скороченого терміну навчання.
Першим питанням, яке зазвичай обговорюється на зустрічах було питання перебігу навчального процесу та успішність представників групи. Аналіз відвідування занять та успішність групи дозволив окреслити основні виклики майбутньої сесії та шляхи їх подолання. Під час обговорення підкреслювались важливий вплив виконання самостійних робіт в навчальному середовищі e-Learn та комунікація в чатах з викладачами на якість підсумкової оцінки.
     Після розгляду нагальних питань, за традицією, наступною темою стала одна з тем, яка входить до переліку «Пам’ятки наставника» - основні правила спілкування та «золоті» правила грамотної суперечки.


      З ключових моментів обговорення, які засвоїли студенти:
1.Не переймайтеся тільки власними переживаннями. Залиште в своїй свідомості «холодну зону», яка безпристрасно може стати на сторону партнера. Це не означає, що ви повинні не вагаючись прийняти сторону вашого опонента, ваше завдання – відстежити логіку доказів протилежної сторони (навіть якщо вам здається, що її там немає зовсім) і передбачити наступну репліку партнера.
2.Навіть якщо ви в душі вкрай скептично ставитесь до слів вашого опонента і до його розумових здібностей взагалі, то все одно постарайтеся поставитися до того, що він говорить, серйозно.
3.Постарайтеся в процесі суперечки визначити, де ваші точки зору розходяться, а де співпадають.
4.У жодному випадку не переходьте на особистості, не використовуйте «удари нижче пояса» у своїх аргументах.
      І, нарешті, ніколи не переповідайте людині плітки про неї. Відповідайте лише за свої слова. Залучення чужих негативних думок викличе новий спалах негативних емоцій, а ви, у свою чергу, прославитесь як пліткар.
      Як бачите, правила ці прості і складні одночасно, проте, не засвоївши їх, ви навряд чи просунетеся в науці суперечки, а володіти цією наукою вкрай необхідною будь-якій людині. Якщо тільки суперечка для вас – спосіб щось змінити на краще.
        Переглянути матеріали можна за посиланням:
         https://nubip.edu.ua/node/1564/10
 

Юрій Гуменюк

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook