Осяяні знанням – здібні перемогти і процвітати

30 листопада 2022 року

 

 

   У цей особливий День Гідності та Свободи студенти третього курсу спеціальності «Туризм» виступили з доповідями на тему «Перспективи розвитку туристичної галузі України на рівні ЄС».
   21 листопада 2022 р. відбулось інтегроване заняття з навчальних дисциплін «Комунікативний менеджмент» та «Іноземна мова». Модераторами зустрічі були к.е.н., доцент Олена Москвічова та к.філос.н., доцент Ганна Павалова.
  В листопада 2013 р. тодішній Уряд на чолі з Миколою Азаровим зірвав підписання угоди про Євроінтеграцію, до якої Україна йшла всі роки від здобуття своєї Незалежності. Така зухвалість Уряду спонукала українське студентство вийти на Майдан Незалежності задля протестів, цю ініціативу підхопив Львів та інші міста України. Саме з Революції Гідності розпочався зброєний наступ рф проти Української Держави, який 24 лютого 2022 р. перейшов у свою активну фазу – війну.
   Україна у цій боротьбі неодмінно переможе, тому ми сьогодні вже складаємо плани розбудови нашої країни в повоєнний період, в яких туристична галузь буде відігравати не останню роль. Звичайно не можливо уявити собі вітчизняний туризм окремо від міжнародного, які Україну – окремо від Європейського Союзу.
   Туризм був однією знайбільш динамічних складових національної економіки, тому потребує особливого підходу до розвитку. Ефективне державне регулювання сфери туризму в Україні є передумовою раціонального використання туристичного потенціалу держави, підвищення конкурентоспроможності туристичних послуг на європейському та світовому ринку.
   У своїх дослідження здобувачі вищої освіти за спеціальністю «Туризм» розглянули питання перспективи розвитку туристичної галузі України у контексті євроінтеграції, співпраці з різними європейськими організаціями, які залучені у забезпечення сфери гостинності.
   Дарина Черниш присвятила свою доповідь загальним принципам євроінтеграції, особливостям та традиціям вітчизняної туристичної галузі і їх впровадженню у європейське суспільство і навпаки.
  У фокусі питань, які цікавили Владислава Авраменка були: проблеми такої інтеграції та шляхи їх вирішення, а також правове забезпечення процесу. В умовах активних євроінтеграційних процесів, які відбуватимуться в Україні у повоєнний період та у зв'язку з необхідністю впровадження в життя Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, необхідною є тісна співпраця між Україною та Європейською спільнотою щодо впровадження в законодавство України окремих положень актів законодавства ЄС, директив, регламентів, рішень Ради ЄС Крім того, необхідною є інформаційна, технічна, освітня підтримка Європейського Союзу, пов'язана з розширенням можливостей туристичного ринку в Україні на високому європейському рівні.
 
   Софія Терзі погодилась із думкою Владислава та додала, що необхідна лібералізації прикордонних і митних формальностей для туристів, які здійснюють подорожі між Україною та державами-членами ЄС, що стануть для України генеруючими туристичними ринками; приведення якості туристичних послуг до міжнародних стандартів, гармонізації системи стандартизації та сертифікації підприємств туристичної та курортної сфери, що надають послуги розміщення та харчування в Україні, з нормами ЄС; залучення фінансової та технічної допомоги з боку ЄС у туристичну та курортну галузь України щодо реалізації пріоритетних проектів розвитку туризму, в тому числі на регіональному рівні, у галузі сільського зеленого туризму, малого та середнього туристичного бізнесу, транскордонного співробітництва, розбудови інфраструктури туризму впродовж транспортних коридорів, а також популяризації позитивного туристичного іміджу України на європейському ринку.
   Тетяна Маковська представила доповідь на тему «The Prospects for Ukraine’s Tourism Industry at the EU Level ACI Europe», в якій розглянула можливості співпраці України із Міжнародною радою аеропортів, в контексті сталого розвитку туристичної галузі, економічного аспекту, вкладу у ВВП країни міжнародних аеропортів, зокрема аеропорту «Бориспіль» та можливих шляхів відновлення їх роботи.
  Денис Урбанський презентував своє бачення розвитку туристичної сфери через event заходи «The Prospects for Ukraine’s Tourism Industry at the EU Level on example of the European Festival association». Просування вітчизняних фестивалів таких як Харківські Асамблеї, Art ГогольFest, щорічні львівські фестивалі (музичні, вина, сиру, шоколаду, книжкові тощо), Atlas Weekend, Опера Фест Тульчин та багато інших на міжнародний ринок через співпрацю із Європейською асоціацією фестивалів.
   On behalf of our resilient and sustainable colleagues and students, we should emphasize that our vision of the future is a guiding light that could lead us through any darkness or blackout towards our Victory, well-being and prosperity.
  Від імені наших стійких колег і студентів маємо наголосити, що наше бачення майбутнього є дороговказом, який може вести нас крізь будь-яку темряву чи затемнення до нашої Перемоги, благополуччя та процвітання.
 
 
Ганна Павлова, Олена Москвічова,
доценти кафедри готельно-ресторанної справи та туризму

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook