Кафедра економіки продовжує профорієнтаційну роботу

1 грудня 2022 року
28.11.2022 р.  відбулась зустріч школярів 10-11 класів СШ 151 Чапаївка та викладачів кафедри економіки НУБіП України.

Профорієнтаційну діяльність з учнями дозволить всебічно ознайомити учнів зі світом професій, спеціальностей НУБіП України; усвідомити важливе значення кожної з них та необхідність правильного вибору. Профорієнтаційна робота з учнями – один із головних аспектів виховної роботи, спрямованої на підготовку учнів до свідомого вибору, визначення свого місця у суспільстві.  

Зустріч розпочала завідуюча кафедри економіки д.е.н., професор Байдала Вікторія Володимирівна. Школярі були ознайомлені з сайтом університету. Особливу увагу Вікторія Володимирівна приділила сайту економічного факультету. Розповіла про кафедри факультету, спеціальності і освітніми програмами.
До бесіди з учнями долучилися викладачі кафедри: к.е.н., доцент Гуцул Тетяна Анатоліївна і старший викладач кафедри Коваленко Лариса Вікторівна.
 
 
Зупинилися на питанні правильного вибору професії , що зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність і якість  праці. Що вибір професії є точкою, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, поєднання особистих і загальних інтересів.
 
 
Школярі отримали інформацію про середній бал вступу 2022 року, наявність бюджетних місць, можливості навчання за кордоном, також  закордонного стажування та іншу. 
 
 
Учні відповіли на питання анкети вступника.
 
 
Аудиторія сприйняла інформацію з зацікавленістю. Викладачі відповіли на низку запитань. На при кінці зустрічі викладачі кафедри  запросили школярів до участі у Дні відкритих дверей.
Після зустрічі зі школярами викладачі кафедри економіки були запрошені подивитися експозиції Етнічного музею та Галереї Пам’яті.
 
 
Мета музею   - залучення молоді до пошукової, краєзнавчої роботи, формування в молоді соціально-громадського досвіду на прикладах історичного минулого України.
 
 
 
Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що формувалися протягом багатьох століть і освячені часом. З традицій, що збереглися від наших пращурів і передаються нам, нащадкам, залишився у багатьох місцевостях нашої країни й інтер'єр української хати.
 
 
Музей слугує осередком освіти і виховання, який сприяє формуванню у молодого покоління національної свідомості, любові до рідної землі, свого народу, забезпеченню духовної єдності поколінь. Експозиції музею постійно поповнюються новими експонатами. 
 
 
 
Викладачі кафедри економіки залишили слова вдячності за надання їм можливості доторкнутися до спадщини сивої давнини і відчути дух українського минулого. 
 
 
Висловлюємо щиро подяку директору СШ 151  Кирді Юлії Миколаївні, заступнику директора з виховної роботи Давидовій Любов Андріївні
вчителю математики - Каплун Тетяні Миколаївні.
 
Лариса Коваленко
 
 
 
 
 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook