СВІТЛІЙ ПАМ’ЯТІ КОЛЕГИ, ДРУГА І ВЧИТЕЛЯ, ЯКИЙ НЕ ТІЛЬКИ ОБЕРІГАВ ЛЮДСТВО, АЛЕ ОПІКУВАВСЯ ЗДОРОВ’ЯМ БАГАТЬОХ ЛЮДЕЙ

2 грудня 2022, 20:50

ПАНЬКО МИКОЛА ФЕДОРОВИЧ
(нар. 09.01.1953 р.)
кандидат ветеринарних наук, доцент
завідувач кафедри фармакології та токсикології
(2006-2010 рр.)

Народився у с. Масевичі Рокитнянського району Рівненської області. У 1972–1977 рр. після закінчення Млинівського зооветтехнікуму навчався на ветеринарному факультеті Української сільськогосподарської ака-демії (нині НУБіП України). Трудову діяльність розпочинав іще будучи студентом на невідкладній ветеринарній допомозі Київської ветеринарної лікарні. Після закінчення навчання повернувся у рідне село, де з 1977 по 1980 рр. працював головним ветеринарним лікарем колгоспу «Більшовик» Рокитнівського району Рівненської області.
Під час навчання брав активну участь у роботі наукового гуртка кафедри фармакології і токсикології та студентського наукового товариства, тому за пропозицією проф. Баженова С.В. у 1980 р. був викликаний для навчання в аспірантурі. Під керівництвом професора Баженова Сергія Васильовича займався вивченням проблеми токсикології небілкових сполук азоту. Кандидатську дисертацію захистив у 1987 р. у Московській ветеринарній академії ім. К.І. Скрябіна. З 1983 р. – асистент кафедри, потім був переведений на посаду доцента кафедри й отримав вчене звання доцента кафедри фармакології і патофізіології (1991 р.). Під час роботи на кафедрі був призваний на військову службу для ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і в період з 05 травня по 22 серпня 1986 р. проходив службу на посаді начальника ветеринарної лабораторії у зоні ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, за що був нагороджений нагрудним знаком «Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС».
За час багаторічної і плідної праці Микола Федорович неодноразово нагороджувався відзнаками Університету та Державного комітету ветеринарної медицини України. Його знання і досвід, простота і доброзичливість принесли йому повагу, визнання і заслужений авторитет серед колег і студентів.
Навчання і роботу на факультеті ветеринарної медицини постійно поєднував із практичною діяльністю в клініках ветеринарної медицини завоювавши заслужений авторитет високопрофесійного лікаря-практика. У 2006 р. очолив кафедру фармакології та токсикології, пропрацювавши на посаді до 2010 р. Разом з академіком Хмельницьким Г.О. був ініціатором запровадження підготовки на факультеті фахівців зі спеціалізації «Ветеринарна фармація».


2 грудня 2022 року на 70-у році життя серце талановитого педагога і високопрофесійного лікаря ветеринарної медицини Миколи Федоровича Панька зупинилося.

Вічна і світла пам’ять!

Колектив кафедри фармакології,
паразитології і тропічної ветеринарії


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook