Першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанної справи» поділилися враженнями про навчання в НУБіП України

6 грудня 2022 року

      Гостинність – це одна з найбільш розвинених, динамічних та захопливих занять у світі; з кожним новим витком технологічного розвитку, з кожним унікальним запитом гостя у цій сфері відкриваються ще більш різноманітні та особливі можливості роботи.

   Хоча галузь гостинності в нашій країні зараз не в найкращій формі після військового вторгнення Російської федерації на територію нашої країни та світової економічної кризи, спричиненої пандемією, все ж варто обирати спеціальність, що пов'язана з готельно-ресторанним бізнесом.
   Робота та навчання у сфері гостинності занурює вас в атмосферу вишуканості з найкращими винами, найсмачнішими стравами та люксовими кімнатами для проживання. Кар’єра у гостинній сфері – це крок до якіснішого життя.
   От уже і добігає завершення перший, самий важливий в житті кожного здобувача вищої освіти, навчальний семестр. Поділіться своїми історіями вибору спеціальності та навчання в університеті:

Терниця Вероніка:

  • Чому мій вибір випав саме на спеціальність готельно-ресторанна справа?

— З раннього дитинства я постійно подорожувала з батьками, відвідуючи готелі та заклади громадського харчування. Завжди у своїх подорожах насолоджувалася красою природи та туристичними принадами рідної України. І це дуже захоплює і надихає. Часом я звертала увагу на неприязнь, не зовсім вдале обслуговування та комфорт.... Однією з подорожей була поїздка в Буковель і кілька незабутніх діб в готелі «Редіссон» («Radisson Blu Resort»), де я вперше замислилася над обраною професією. Мене дуже вразило спілкування дівчат на рецепції мовою клієнта, сервіс, ввічливий та доброзичливий персонал. Мені здається, що це і був момент обрання моєї майбутньої професії.

  • Як проходить саме навчання?

— Мені дуже подобається навчання в університеті. Звісно я дуже стомлююся та сумую за домівкою, але для мене є особливо важливим, що навчання на початку семестру було офлайн. По-перше: ми віч-на-віч познайомилися з викладачами та однокурсниками, по-друге: ми за короткий час навчання відвідали дві незабутні екскурсії та майстер-клас з приготування вареників. За що я дуже вдячна нашому куратору Бандурі Валентині Миколаївні та організаторам заходів. А потім були переживання, як же ми будемо навчатись в онлайн режимі. Але, завдячуючи нашим викладачам, все швидко освоїли і електронну систему ельорн і не дуже знайомий Webex by Cisco. Надіємось, що такою ж успішною для нас буде і заліково-екзаменаційна сесія.

  • А як щодо реалізації здібностей і талантів?

— Для мене навчання є в пріоритеті, а вже коли я втягнулася в навчання, то стала займатись спортом, адже в нас гарний спортивний комплекс. Як буде далі – життя покаже, головне щоб закінчилась війна. Дякую.

Ксенія Гуща:

— Я дуже рада, що вступила до Національного університету біоресурсів і природокористування України, насправді цей університет стояв у мене в першому пріоритеті, я вже з перших днів літа знала, що буду вступати саме на спеціальність «Готельно-ресторанна справа», і не пожаліла.

   Вже з перших днів навчання було неймовірно цікаво навчатися, на першому тижні ми вже відвідали ресторан Прага, в нас була неймовірна екскурсія історичним центром Києва, в нас був майстер-клас, ми підготували відеоролик-вітання нашим захисникам до Дня захисника України.
Тепер я точно знаю, що обрала правильний університет, і що всі 4, а то і більше років навчання будуть неймовірно цікавими та пізнавальними.

Максим Пасько:

— Я дуже радий що вступив до НУБіП України. Я довго вагався який саме мені обрати вищий навчальний заклад, яку обрати спеціальність? Але почувши історію батька, який колись був студентом Української ордена трудового червоного прапора сільськогосподарської академії, я вирішив стати також студентом славетного закладу освіти. З перших тижнів навчання нам провели кулінарний майстер-клас, екскурсію нашою столицею та до ресторану Прага. Нас згуртували, націлили на опанування своєї майбутньої професії. Також я задоволений тим, що в університеті є безліч спортивних та мистецьких гуртків. В яких я можу опановувати якийсь вид спорту або удосконалювати свої вміння гри на гітарі.

  Час пливе дуже швидко ось уже і Міжнародний день студента відсвяткували і добігає закінчення перший семестр. Я впевнений, що роки навчання будуть проходити надзвичайно цікаво і корисно для мене і моїх одногрупників.

Віктор Яценко:

— Ще восени 2021 року після дня відкритих дверей, я зрозумів, що НУБіП України – це саме той навчальний заклад, в якому я хочу здобувати вищу освіту наступні 4 роки.
   Вже з перших днів навчання було зрозумів чим НУБіП України так славиться на всю Україну, і мені вдалося це відчути на власних емоціях. А саме, я був неймовірно вражений, що навчання тільки почалося, а ми вже встигли відвідати ресторан Прага, була неймовірна екскурсія по Києву, а також нам показали його з вершини, щоб ми змогли відчути всю красу і величність цього славетного міста. Не варто забувати про майстер-клас з виготовлення вареників, у якому ми змогли брати участь і пізніше мали змогу скуштувати свої ж страви.
   Викладачі дуже прихильні, доброзичливі, лекції та практичні заняття проходять цікаво, кожному студенту приділяють увагу.

   Відтепер, як я відчув студентське життя в стінах НУБіП України, можу з гордістю сказати, що це чудовий заклад, і я впевнений, що 4 роки навчання будуть неймовірно цікавими та пізнавальними. Головне щоб настав мир в нашій країні.


Валентина Бандура,
куратор 1 курсу
спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook