Науково-практичний семінар «Про вклад у розвиток механізації лісового господарства українських учених О. М. Чернеги, М. Й. Півня, В. С. Курила»

21 жовтня 2022, 10:44
Кафедра лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України

 20 жовтня гуртківці прийняли участь у науково-практичному семінарі – «Про вклад у розвиток механізації лісового господарства українських учених О.М. Чернеги, М.Й. Півня, В.С. Курила» з нагоди 110-річчя від дня народження доц. О.М. Чернеги та 90-річчя від дня народження доц. М.Й. Півня і ст. вик. В.С. Курила. Семінар проведено у змішаному форматі (очно в ауд. 93, к. 1 та в режимі онлайн з використанням платформи Cisco Webex).

Наукові інтереси О.М. Чернеги, М.Й. Півня та В.С. Курила були пов’язані з вдосконаленням технологічних процесів лісогосподарських робіт.
Так, О.М. Чернега розробляв засоби механізації лісокультурних робіт та працював над використанням машин і механізмів при озелененні населених пунктів. Півень М.Й. проводив наукові дослідження технологічного процесу тракторного трелювання лісу. Наукові здобутки В.С. Курила були пов’язані з удосконаленням механізмів і знарядь, розробкою нових лісозаготівельних технологій. Ним було розроблено оригінальний агрегат для звалювання дерев із кореневою системою (деревовал-корчувач ДК-1).

Приємними враженнями для студентів були власні спогади про своїх колег від В.М. Гриба, О.А. Грушанського, А.І. Сабадира, О.Г. Бабіча та ін.


Керівник гуртка, доц. В'ячеслав ЛЕВЧЕНКО

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook