День подяки на заняттях з англійської мови

1 грудня 2022, 10:10

 

Thanksgiving Day

День подяки на заняттях з англійської мови

Вивчаючи англійську мову, обов'язково потрібно вивчати культурні традиції та пам'ятні дати англомовних країн. Щорічно у четвертий четвер листопада (2022 року це 24 листопада) у Сполучених Штатах Америки відзначається День подяки. Це одне з найулюбленіших і найважливіших свят для американців, яке знаменує початок передріздвяного місяця.

Викладачами кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей доц.Яременко Н.В та ас. Вознюк Т.М. було організовано країнознавчу вікторину та лінгвістичні квізи зі студентами 1 курсу спеціальності Транспортні Технології та Агроінженерія на знання ключових моментів Дня подяки.

Відзначати День подяки розпочали у 1621 році. Незадовго перед тим перші поселенці з Англії створили у Північній Америці Плімутську колонію. Але у 1620 році врожай зник, а у колоністів майже не було запасів, тому за зиму близько половини англійців померли від голоду. Наступного року їм вдалося зібрати хороший урожай, і переселенці покликали на свято жнив індіанців, які у важкі часи допомагали їм вирощувати кукурудзу та боби, а також вчили ловити рибу та збирати дари моря.

За старовинною традицією сенсом свята є збирання кожної сім'ї за спільним обіднім столом за вечерею з 10 обов'язкових страв, які їли їхні предки. У День подяки більшість урядових установ та приватних фірм закриваються. Власники фірм часто влаштовують своєму персоналу своєрідні чотириденні канікули, щоб кожен співробітник зміг провести свято у родинному колі. Одним із головних атрибутів свята є індичка. У цей день вона присутня практично скрізь – індичка з журавлинним соусом основна страва на святковому столі, це символіка святкової ходи і прикраса будинків, квартир, вітрин магазинів і всього навколо. Гарбуз та плоди дарів природи, що символізують достаток, також є прикрасою свята.

Головним сенсом свята є Подяка. Цього дня подяку за все своїм рідним та близьким можна висловити сучасними засобами зв'язку, у колі друзів, у сімейному колі. Студенти можуть подякувати викладачам університету, які беруть важливу участь у їх теперішньому та майбутньому.

Дуже важливо не забувати подякувати!
 
Викладачі кафедри англійської мови для
технічних та агробіологічних спеціальностей
доц.Яременко Н.В та ас.Вознюк Т.М.
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook