Успішні захисти проєктних менеджерів

16 листопада 2022, 10:00
Успішні захисти проєктних менеджерів

На цьому тижні на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України гаряча пора захистів магістерських робіт. Після студентів-іноземців естафету прийняли студенти освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» заочної форми навчання, які представили результати своїх дипломних досліджень 15 листопада 2022 р.

Враховуючи умови воєнного стану та карантинні обмеження, захист відбувався в дистанційному режимі.

На початку засідання екзаменаційної комісії до студентів з вітальним словом звернувся декан факультету аграрного менеджменту, к.е.н. Остапчук А.Д., який побажав магістрам успіху на захисті та представив голову комісії, д.е.н., проф. Талавирю М.П. і членів комісії: д.е.н., проф., член-кор. НАН України Шинкарук Л.В., д.е.н., проф. Дєліні М.М., к.е.н., доц. Власенко Т.О.

 

Проєкти цього року відрізняються своєю інноваційністю, нетрадиційним підходом в розвитку своєї бізнес-ідеї та відображають зацікавленість студентів в отриманні такого роду знань, адже серед наших випускників є представники різних спеціальностей за своєю першою освітою. Це й перекладачі китайської мови, й біотехнологі, дипломати та інші. Саме поєднання базових знань з першої освіти дозволив настільки креативно розробити та представити свої бізнес-плани.

Особливу увагу привернув проєкт Оксани Мацкевич про надання послуг з селекції гомозиготних ліній кукурудзи, який є дуже актуальним в нинішніх умовах розвитку аграрної сфери в Україні. Варто також відмітити проєкт з експорту меду Заблоцької Анастасії, тема яка приваблює інвесторів вже багато років поспіль.

  

 

Бізнес-план відкриття равликової ферми Борлюк Олени та бізнес-план виробництва чорної ікри Сапожнік Оксани вразили своєю актуальністю та якістю розрахунків інвестиційних показників.

 

 

Серед представлених проєктів не менш цікавими були проєкт створення центру з вивчення китайської мови Журби Ксенії, створення стоматологічного кабінету «Kinder-Denf» Приймак Христини та консалтингової компанії Каленченко Оксани.

  

 

Важливу соціальну складову мають проєкти Холод Аліни з відкриття табору для активної молоді та Паламарчука Богдана з відкриття центру реабілітації «Здоровий Рух».

 

 

Представлені проєкти показали, що студенти є вже підготовленими висококваліфікованими проєктними менеджерами. Але головним проєктом їхнього життя, за словами д.е.н., професора Лідії Шинкарук, є вони самі. Лідія Василівна побажала, щоб ці проєкти були найуспішнішими!

Слова подяки від наших випускників після захисту були приємним завершенням засідання екзаменаційної комісії та відобразили правильність підходів викладачів кафедри у викладанні дисциплін та роботі зі студентами.

Вітаємо наших магістрів з успішним захистом магістерських кваліфікаційних робіт, щиро бажаємо успіхів та звершень як в науковій, так і в професійній діяльності і обов’язкового втілення всіх проектів в життя!


Марина ДЄЛІНІ,
в.о.завідувача кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook