Залучення професіоналів-практиків до проведення лекційних занять підготовки бакалаврів опп «Кібербезпека»

7 грудня 2022 року

     Нові вимоги до рівня вищої освіти в умовах воєнного стану призводять до необхідності впровадження сучасних методів та технологій навчання при підготовці кваліфікованих фахівців у галузі кібербезпеки. Серед інноваційних методів викладання фахових дисциплін особливо важливим є залучення до проведення аудиторних занять професіоналів-практиків та представників роботодавців.

     7 грудня 2022 року в рамках постійної практики залучення до проведення аудиторних занять професіоналів-практиків та представників роботодавців проведено онлайн-лекцію за темою «Аспекти праці розробником у POS-компанії». Лекцію підготовлено і проведено FullStack-розробником компанії B2B Soft (https://b2bsoft.com/) – Часновським Єгором Анатолійовичем – для студентів 3 та 4 курсів ОПП «Кібербезпека».

      На початку лекції, гарант ОПП «Кібербезпека» д.т.н., проф. Лахно В.А. наголосив на тому, що єдиним шляхом підвищення якості освіти та подолання розриву між практичною та теоретичною підготовкою фахівців у галузі кібербезпеки є тісна співпраця з роботодавцями та фахівцями-практиками.

      Матеріал лекції охоплював, зокрема, наступні актуальні аспекти: специфіку та інструментальні засоби розроблення сучасних конкурентоспроможних POS-систем (point-of-sale); специфіку успішного проходження інтерв’ю на позицію FullStack-розробника тощо. Було викладено особливості сучасної організації процесу розроблення і підтримки POS-систем. Окремо було наголошено на важливості вивчення англійської мови, отримання відповідних сертифікатів. Відзначено актуальність ґрунтовного вивчення мови програмування JavaScript та супутніх інструментальних засобів – React, Redux тощо.

      Студенти долучилися до обговорення викладеного у лекції матеріалу, активно задаючи питання доповідачеві, дискутуючи. Найбільшу активність при цьому проявили, зокрема, наступні студенти групи КІБ-20012б: Кононенко Максим Станіславович, Окуліч Володимир Анатолійович, Патлатюк Євгеній Віталійович, Столярчук Артем Олегович.

 


д.т.н., професор Лахно В.А.,

к.т.н., доцент Шкарупило В.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook