Онлайн захід «Статистика сільського господарства України – сучасний стан і перспективи розвитку в контексті європейської інтеграції»

8 грудня 2022 року
платформа Zoom

8 грудня 2022 року, відбувся онлайн-захід «Статистика сільського господарства України – сучасний стан і перспективи розвитку в контексті європейської інтеграції», в якому взяла участь доцент кафедри земельного кадастру Наталія Бавровська.

Метою заходу було обговорення підходів та пропозицій для подальшого розвитку статистики сільського господарства України.

Внаслідок реформи децентралізації відбулися значні зміни, у тому числі в управлінні аграрним сектором України на локальному рівні. Одним із відкритих питань залишається збір статистичної інформації в аграрних підприємств. Раніше така інформація вимагалася та попередньо оброблялася районними аграрними управліннями, які в процесі зміни структури аграрної адміністрації практично втратили свою значущість у багатьох регіонах України.

  

У свою чергу, прийняття зважених агрополітичних рішень та сталий розвиток аграрного сектора можливе лише при використанні підходу формування політики на основі фактичних даних. Оскільки роль окремих ланок у цій системі у процесі децентралізації змінювалася, а сама вертикаль перетворювалася, відповідних змін також потребує і система збору статистичних даних з аграрного виробництва.

Враховуючи прискорений процес євроінтеграції України відповідні вимоги до збору статистичних даних в ЄС також можуть стати прикладом, на який слід орієнтуватися при оновленні існуючої системи та виконанні покладених на Україну зобов’язань.

 

Захід синхронно перекладався українською та німецькою мовами. 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook