Проведено виїзний семінар.

2 грудня 2014 року

 28 листопада 2014 р  відбувся виїзний семінар до Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК для магістрів спеціальності «Управління інноваційною діяльністю».

УЛЯБП АПК акредитована на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 (ISO/IEC 17025:2005, що підтверджено Атестатом акредитації Національного агентства з акредитації України.

Високий рівень компетентності УЛЯБП АПК підтверджується позитивними результатами участі у різних раундах професійного тестування в рамках програм як міжнародних координаторів «Bipea», «Fapas», «ISTA», «Gafta», так і вітчизняних -  «ПРОФ-ТЕСТ», ДП «Укрметртестстандарт».

Сфера акредитації лабораторії охоплює широкий спектр аналітичних досліджень об’єктів довкілля (ґрунти, торфи, вода), сільськогосподарської та харчової сировини, кормів для тварин, харчових та кормових добавок, харчових продуктів за фізико-хімічними, мікробіологічними, біохімічними та радіологічними показниками якості та безпеки.

Сільськогосподарським та харчопереробним підприємствам пропонується індивідуальні комплексні рішення лабораторного супроводу виробництва якісної і безпечної продукції за принципом «від лану – до столу» (понад 500 видів досліджень згідно національних та міжнародних стандартів).

Технологічний ланцюжок з виробництва якісної та безпечної продукції харчування починається із оцінки якості ґрунтів, як сировинної бази галузі агропромислового комплексу. УЛЯБП АПК  надається комплекс послуг із агрохімічної оцінки параметрів родючості ґрунтів, визначення рівнів забезпеченості ґрунтів елементами живлення та розробки рекомендацій щодо систем удобрення під запланований урожай сільськогосподарських культур. Паралельно пропонується діагностику сільськогосподарських рослин на визначення рівнів забезпеченості азотом, фосфором, калієм та іншими поживними елементами.

Якість та безпечність сільськогосподарської продукції залежать від якості агроресурсів – органічних та мінеральних добрив, пестицидів, гумінових та біологічних препаратів, засобів меліорації ґрунтів, насіння та садивного матеріалу, засобів промислового грибівництва, поливної води – комплексні дослідження ресурсів забезпечення врожаю здійснюються у даній лабораторії.

Студенти мали змогу відвідати лабораторії та ознайомитися з їхньою діяльністю:

·          науково-дослідний відділ молекулярно-діагностичних досліджень: основний дослідницький напрямок діяльності підрозділу  - тестування агросировини, харчової продукції та кормів на виявлення ГМО (генетично модифікованих організмів), а також розробка тест-систем для діагностики захворювань тварин та рослин;

·             науково-дослідний відділ моніторингу грунтів та агроресурсів презентувала завідувач Самкова Оксана Петрівна;

·              аналітична кімната, де проводяться дослідження з визначення мікотоксинів у харчовій продукції методами високоефективної рідинної хроматографії та імуно-ферментного аналізу;

·               аналітичні приміщення науково-дослідного відділу хроматографічного та спектрального аналізу, діяльність якого зосереджена на дослідженні елементного складу різних матриць з використанням атомно-абсорбційного аналізатора та ICP спектрофотометра. Керівник підрозділу - к.вет. наук, Цвіліховський Валерій Іванович.

 

Студентами задано багато питань, на які було отримано вичерпані відповіді. 


зав. відділу моніторингу якості та безпеки продукції АПК, к.х.н. Баранов Юрій Сергійович
к.х.н. Баранов Юрій Сергійович
газо-рідинний хроматограф ГРХ/MS Agilent 7890 та рідинний хроматограф ВЕРХ/MS TERMO
аналітичні приміщення науково-дослідного відділу хроматографічного та спектрального аналізу
дільність науково-дослідного відділу молекулярно-діагностичних досліджень  представляє ст.н.с. Бутенко Олег Олексійович
діяльність науково-дослідного відділу моніторингу грунтів та агроресурсів презентує завідувач Самкова Оксана Петрівна
аналітична кімната з визначення мікотоксинів у харчовій продукції
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook