Дні відкритих дверей: випускники коледжів та загальноосвітніх шкіл демонструють велику зацікавленість до сфери енергетики і автоматики

11 грудня 2022 року

   ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у свій ювілейний рік, в межах загальноуніверситетських профорієнтаційних заходів для випускників коледжів та шкіл 08 та 10 грудня 2022 року організував та провів Дні відкритих дверей в дистанційному форматі.

   Уже третій рік поспіль зустріч з абітурієнтами проходить віддалено. Спочатку на заваді нашого сімейного спілкування стояла пандемія, а зараз – війна з російським агресором.

   Впродовж інформаційно насичених дводенних вебінарів представники інституту намагались донести потенційним абітурієнтам, батькам, усім охочим особливості підготовки студентів за інженерними спеціальностями нашого інституту: 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка», 144 «Теплоенергетика», 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 163 «Біомедична інженерія».

   Модератором зібрання був директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун. Його коротке повідомлення містило відповіді на актуальні питання абітурієнтів. Директор поінформував аудиторію майбутніх вступників, про особливості умов прийому в 2023 році та унікальність освітніх програм наших спеціальностей.

   Загалом участь у профорієнтаційних вебінарах взяли понад 100 випускників коледжів та майже півсотні випускників загальноосвітніх шкіл. Додатково ще були і колективні підключення.
   Далі сценарний план передбачав презентації спеціальностей та освітніх програм завідувачами та представниками випускових кафедр Андрія Березюка, Олександра Гая, Євгена Антипова, Алли Дудник, Ігоря Болбота та Миколи Кіктєва.

     Традиційно, на захід були запрошені наші випускники – фахівці у сфері енергетики та автоматики, які сьогодні працюють у кращих підприжмтсваз України та іноземних компаніях. Цікавими для вступників були вступи Олени Пилипенко, випускниці 2018 року, яка працює в фірмі Mobile Industrial Robots (Данія).

    Переконливим був Артем Березинський, випускник 2016 року, керівник напряму Smart Grid електротехнічної компанії E.NEXT-Україна.

   З великою повагою до викладачів та ностальгією за студентськими роками говорила Наталія Кардаш, випускниця 2013 року, керівник проєктного відділу ТОВ «ВАП-буд».

     Загалом учасниками заходу стали випускники фахових коледжів: Ірпінського, Немішаївського, Бережанського, Ніжинського, Глухівського, Прилуцького, Мигорощанського, Володимир-Волинського та інших.
    Велика кількість випускників загальноосвітніх шкіл Київщини, Черкащини, Чернігівщини, Сумщини, Волині та Вінниччини взяли активну участь в заході.
     Найбільше майбутніх абітурієнтів завітало до нас з Глухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 та №3, Кучаківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені гетьмана Івана Сулими, що на Київщині, Ніжинської загальноосвітньої школи №3 і інших.
     Потім були відповіді на питання учасників та анонси майбутніх профорієнтаційних та освітніх заходів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

     ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження висловлює щиру подяку всім, хто завітав до нас на гостину.
    На завершення всім говоримо: «Миру! Слава Україні! Героям Слава!»
    Приходьте до нас, у професію на все життя!..


Семен Волошин,
заступник директора
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook