Національно-патріотичне виховання молоді

25 березня 2022 року

В умовах сучасних реалій, коли Україна ціною життя захисників, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, національно-патріотичне виховання має стати однією з головних складових національної безпеки нашої держави. Сьогодні, як ніколи, «народ і держава» – єдині, а виховання спрямоване на формування української нації, яка знає своє коріння, свою історію, культуру, цінує й береже свою рідну українську мову. З цією метою була проведена он-лайн зустріч студентів з куратором, професором кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин Бабичем А.Г.

 

Студенти мали змогу переконатися, шо патріотизм – це одна із якостей людського характеру, що подібно до любові, керує людською свідомістю, сприяючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини; величний вияв нескінченної любові до рідного краю. Патріотизм породжує впевненість у собі, волю в перемогу, віру в свою націю.

Усі слухачі були переконані, коли існує пряма загроза денаціоналізації, втрати державної незалежності та потрапляння у сферу впливу іншої держави, виникає нагальна необхідність посилення патріотичного виховання молоді – формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей: повага до національних символів (Герба, Прапора, Гімну України); участь у громадсько-політичному житті країни; повага до прав людини; верховенство права; толерантне ставлення до цінностей і переконань представників іншої культури, а також до регіональних та національно-мовних особливостей; рівність усіх перед законом; готовність захищати суверенітет та територіальну цілісність України.

 

Учасники заходу погодилися, що патріотизм складає найважливішу ціннісну основу будь-якого демократичного суспільства і виступає суттєвим внутрішнім мотивом для саморозвитку і розкриття всіх потенціальних соціальних можливостей в духовній, економічній і соціальних сферах життя суспільства.

Професор кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин, куратор студентів СТ 2 року навчання,  Бабич А.Г.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook