PhD: участь аспірантів ОНП «Облік і оподаткування» у засіданні круглого столу

29 листопада 2022 року
   В умовах воєнного стану та постійних перебоїв електропостачання у стінах НУБіП України кафедрою обліку та оподаткування економічного факультету було проведено чергове засідання Всеукраїнського круглого столу «Підготовка здобувачів за спеціальністю «Облік і оподаткування»: виклики та перспективи» в режимі онлайн. Даний захід був націлений на аудиторію всіх рівнів вищої освіти, а також закцентовано увагу на підготовці здобувачів ступеня доктора філософії. Саме тому безпосередню участь у даному заході приймали представники аспірантської спільноти.
  Відкрив роботу круглого столу декан економічного факультету Анатолій Дмитрович Діброва, котрий охарактеризував нинішню ситуацію у сфері вищої освіти України в період війни і важливість підготовки фахівців спеціальності «Облік і оподаткування».
   Згідно програми круглого столу були розглянуті найактуальніші теми учасників засідання:
  1. Професія PhD бухгалтера: реалії та виклики в умовах воєнного стану (Гуцаленко Л.В., завідувач кафедри обліку та оподаткування НУБіП України, д.е.н., професор, гарант ОНП PhD).
  2. Актуалізація підготовки аспірантів в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення економіки України (Жук В.М., голова ради Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, академік НААН України, доктор економічних наук, професор, член ради роботодавців економічного факультету).
  3. Досвід підготовки магістрів зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та шляхи його покращення (Калюга Є. В., професор кафедри обліку та оподаткування Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор економічних наук, професор, гарант освітньої програми).
  4. Впровадження електронних комп’ютерних програм за спец. 071 «Облік і оподаткування» (Мазурчак В. О. – керівник напряму співпраці з закладами вищої освіти, компанія ТОВ «Іс-Про»).
  5. Ключові аспекти запобігання та виявлення академічного плагіату (Вакуленко В. Л., завідувач відділу аспірантури Національного університету біоресурсів і природокористування України, кандидат економічних наук) та інші.
  До обговорення та дискусії, а також відповідей на запитання були запрошені представники академічної спільноти з різних міст УкраїниЛегенчук Сергій Федорович, завідувач кафедри інформаційних систем в управлінні та обліку Державного університету «Житомирська політехніка», академік Академії економічних наук, доктор економічних наук, професор (м. Житомир); Садовська Ірина Борисівна, завідувач кафедри обліку і оподаткування Волинського національного університету імені Лесі Українки, доктор економічних наук, професор (м. Луцьк); Пилипенко Андрій Анатолійович, завідувач кафедри обліку і бізнес-консалтингу Харківського національного економічного університету імені С. Кузнеця, доктор економічних наук, професор (м. Харків); Дерій Василь Антонович, професор кафедри обліку і оподаткування підприємницької діяльності, Західноукраїнський національний університет, доктор економічних наук, професор (м. Тернопіль).
   А також роботодавці, члени проектних груп ОНП «Облік і оподаткування» підготовки фахівців PhD доктора філософії із спеціальності 071 «Облік і оподаткування», представники групи забезпечення ОП (першого та другого) рівнів вищої освіти та ОНП підготовки здобувачів вищої освіти, та здобувачі ОНП «Облік і оподаткування» підготовки фахівців PhD доктора філософії із спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Варто виокремити виступ аспірантки Альони Юрлової, яка розповіла наскільки важливою, на її погляд, у підготовці доктора філософії є педагогічна практика.
   На завершення зустрічі гарант ОНП PhD «Облік і оподаткування» Любов Василівна Гуцаленко наголосила: «Учасники зустрічі впевнені що за підтримки держави та виважених її дій щодо потреби у фахівцях з обліку і оподаткування, від яких залежить достовірність інформаційного відображення та життєдіяльність підприємств різних форм власності, дієвість контрольної функції щодо своєчасності наповнення державного бюджету країни підвищиться рейтинг та зацікавленість до даної професії. Без бухгалтерів немає майбутнього!» і побажала всім присутнім наукових здобутків, плідної праці під мирним небом нашої України.
 
 
Надія Міняйло,
заступник завідувача відділу аспірантури
Наталія Савченко,
здобувач першого року навчання

 ОНП «Облік і оподаткування» 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook