У кампусі завершився цикл зустрічей з елітою студентства!

15 листопада 2022 року
   264 день з моменту вторгнення рф на територію нашої країни. Україна не починала цю війну, проте українське суспільство, об’єднавшись, показало готовність до таких викликів. Спинятися не можна, маємо продовжувати боротьбу, воїни – зі зброєю в руках, а Національний університет біоресурсів і природокористування – на освітянському полі бою, виховуючи покоління сильних, розумних та незламних людей!

   На передодні Міжнародного дня студента – Сергій Кваша, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку провів заключну зустріч із мешканцями гуртожитків № 1, 9, 10 та 11. Тем для розмов знайшлось чимало: від геополітичної ситуації в світі, можливого блекауту в місті Києві й області до морально-етичних якостей сучасного студента.

   Основним елементом у налагодженні ефективного та продуктивного виховного процесу між мешканцями гуртожитків та адміністрацією є вміння розмовляти та домовлятись, а головне дослуховуватись до слів один одного. Проректор, акцентує увагу на провідній ролі організації роботи студентського самоврядування в гуртожитку. «Студентська рада є перехідною ланкою у такій співпраці, тож велика відповідальність за дотримання порядку у гуртожитку, належного санітарного стану в кімнаті та місцях загального користування лежить саме на ній» – зазначає Сергій Миколайович.
   Сергій Стецюк, директор студентського містечка, вкотре зосередився на дотримання Правил внутрішнього розпорядку, пожежної безпеки, комендантської години. Сергій Васильович, розповів реальні історії неналежного ставлення до електричних приладів, що в подальшому привело до негативних наслідків.

   У добі 24 години, з яких 8 годин – для навчання, 8 годин – сон (відновлення сил), а ще 8 годин людина змушена використовувати на власний саморозвиток та інтелектуальний приріст. Кожен студент нашого університету має величезний спектр активностей, які він може обирати та займатись, у вільний від навчання час – як секцій з футболу, баскетболу, йоги до круглих столів наукових гуртків. Простору для розвитку дуже багато, необхідно лише амбіції та бажання до власного вдосконалення.

  Найактуальнішим на сьогодні залишається вірогідність погіршення стану з електропостачанням, що в критичний момент може перерости в блекаут… Сергій Миколайович, закликав завідувачів гуртожитків промоніторити кількість мешканців кампусу, яким нікуди повертатись, тобто фактично гуртожиток – залишиться єдиним прихистком. Обов’язком університету у найважчий час стане забезпечення належними умовами проживання студентів з соціально-незахищених категорій, внутрішньо переміщених осіб тощо.

   Сергій Михнюк, директор ННЦ ВР і СР розповів пристунім про основні завдання та цілі вихователів гуртожитків, зосередивши особливу увагу на мистецькому збагаченні особистості студентів, залучення їх до співпраці.

   Виховні бесіди підійшли до логічного завершення… Проте, відомий вислів «І кожен фініш – це по суті старт» є найкращим підсумком таких зустрічей. Віримо, що студентська рада зуміє донести до колег головні меседжі та життя в гуртожицьких осередках студентської молоді стане кращим!
   Вперед до нових звершень!

 

Марта Колич, Мирослава Терлецька,
фахівці студентського містечка

 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook