Викладачі кафедри прийняли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Автомобільний транспорт в аграрному секторі: проектування, дизайн та технологічна експлуатація».

12 грудня 2022 року
Державний біотехнологічний університет
1-2 грудня 2022 року на базі кафедри «Трактори і автомобілі» факультету мехатроніки та інжинірингу Державного біотехнологічного університету пройшла Міжнародна науково-практична конференція «АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ: ПРОЕКТУВАННЯ, ДИЗАЙН ТА ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ».
Співорганізаторами даного заходу виступили: Міністерство освіти і науки України, Державний біотехнологічний університет, факультет мехатроніки та інжинірингу, кафедра тракторів і автомобілів (Україна), Національний університет біоресурсів і природокористування України (Україна), Сумський національний аграрний університет (Україна), Полтавський державний аграрний університет (Україна), Вінницький національний технічний університет (Україна), Харківська філія Державної наукової установи УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого (Україна), Туркменський сільськогосподарський університет (Туркменістан), Університет сільського господарства в Кракові (Республіка Польща), Люблінська політехніка (Республіка Польща).
Конференція проходила в онлайн-режимі з використанням платформи Google Meet. Конференцію урочисто відкрив голова організаційного комітету, проректор з наукової роботи ДБТУ, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, д.т.н., проф. Михайлов Валерій Михайлович.
Вітальні слова пролунали від Одарченка Андрія Миколайовича, голови вченої ради ДБТУ, д. т. н., проф., народного депутата України; Кудряшова Андрія Ігоровича, в.о. ректора ДБТУ, к.т.н.; Серіка Максима Леонідовича, проректора з науково-педагогічної роботи ДБТУ, к.т.н., доц.; Бредихіна Вадима Вікторовича, декана факультету мехатроніки та інжинірингу, к.т.н., доц.; Шевченка Ігора Олександровича, завідувача кафедрою «Трактори і автомобілі», к.т.н., доц.
На пленарному засіданні конференції, окрім інших, виступив завідувач кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів механіко-технологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористуванні України, д.т.н., проф. Євген Калінін з доповіддю "Сучасні тенденції розвитку машинобудування агропромислового виробництва" з оглядом новітніх технологій, що використовуються в автомобільному транспорті АПВ.
Після пленарного засідання конференція продовжила свою роботу за такими секціями:
Секція 1. АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ
Секція 2. ІНЖЕНЕРІЯ, ТЕХНІЧНА ТА ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ
Секція 3. ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ СИСТЕМИ КЕРУВАННЯ АВТОМОБІЛЬНИМ ТРАНСПОРТОМ. МЕХАТРОНІКА
Секція 4. ТЕХНІЧНИЙ СЕРВІС, ТЕХНОЛОГІЇ РЕМОНТУ. МІЦНІСТЬ І ДОВГОВІЧНІСТЬ
Секція 5. МОБІЛЬНІ ЕНЕРГЕТИЧНІ ЗАСОБИ ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ
На секційних засіданнях розглянули результати наукових досліджень та практичних знань у галузі використання автомобільного транспорту і мобільних енергетичних засобів в сільському господарстві та особливості інженерної, технічної та технологічної експлуатації, технічного сервісу і технології ремонту, а також інтелектуальні системи керування автомобільним транспортом.
Також на засіданнях секцій виступили доцент кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів, к.т.н. Іван Колєснік з доповіддю "Об'єднання даних із датчиків для високоточної оцінки положення автомобіля у просторі" та Станіслав Костюк з доповіддю "Основи експлуатації коробок перемикання передач фірми John Deere".
 
За результатами обговорення доповідей конференція прийняла наступні рекомендації:
1. Подальшого продовження проведення конференції та апробації результатів робіт на подібних заходах, участь у яких дозволяє підвищити рівень наукових досліджень та обмінюватись актуальною науковою інформацією.
2. Розвивати спільну наукову та освітню діяльність між профільними закладами освіти України, науковими установами та закордонними університетами.
3. Поглибити дослідження з еколого-орієнтованого використання автомобільного транспорту в тому числі з вдосконаленням систем і механізмів автомобілів та використанням альтернативних видів палив.
4. Рекомендувати впровадженню у навчальний процес та в практичне використання представлених наукових розробок та інновацій.
5. Залучати і в подальшому до участі у конференції представників підприємств, установ та організацій даних напрямків із метою розширення спектру питань, що розглядаються, обміну досвідом та додаткової експертної оцінки представлених результатів фахівцями–практиками відповідних спеціальностей.
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook