Вітаємо студентів агробіологічних спеціальностей - переможців міжнародного конкурсу

9 грудня 2022, 10:10

Вітаємо студентів агробіологічних спеціальностей - переможців міжнародного конкурсу

«Volunteering as a socio-cultural phenomenon in modern society»

 

Наука не є і ніколи не буде закінченою книгою.

Кожен важливий успіх дає нові питання.

Будь-який розвиток виявляє згодом дедалі нові і глибші труднощі.

А. Ейнштейн.

 

З 10 жовтня по 10 листопада 2022 року проходив XV Міжнародний конкурс студентських культурно-мистецьких робіт «Volunteering as a socio-cultural phenomenon in modern society». До участі в конкурсі допускалися оригінальні роботи студентів у двох категоріях (письмова робота або відео проєкт) іноземними мовами. При оцінюванні конкурсних робіт було враховано актуальність та оригінальність ідей, логіку мислення і аргументації, рівень володіння іноземною мовою.

Цюрмаста Сергій, студент агробіологічного факультету, спеціальності 201 «Агрономія» отримав диплом 1 ступеня у номінації «Оригінальність ідеї». У своїй роботі Цюрмаста Сергій зазначив, що зараз на багатьох континентах світу йдуть війни, голод і епідемії. Звичайно, більшість людей про це знають. Багато людей навіть допомагали постраждалим. Проте все одно це не зрівняється з внеском тих, хто присвятив своє життя допомозі іншим. Бути волонтером означає приділяти багато особистого часу загальним, суспільним проблемам. Ми повинні бути вдячні цим героям людства, які організовують допомогу малозабезпеченим. Цюрмаста С. зазначив, що кожен із нас має бути частиною волонтерства. На його погляд, головною рисою характеру, яка спонукає допомагати іншим, є співчуття. Завершив своє дослідження майбутній науковець цитатою Малкольма Форбса: «Чим більше співчуття ви даєте, тим менше вам потрібно».

Андрієнко Олександра, студентка агробіологічного факультету, спеціальності 201 «Агрономія» отримала диплом 2 ступеня у номінації «Перспективний погляд». Андрієнко О. зауважила, що цей рік був одним із найважчих і найстрашніших у житті багатьох людей. Багато людей віддали своє життя за нашу безпеку. Однак є ті, хто захищають нас не на полі бою, а тут, серед нас. Ті, хто потроху збирає допомогу військовим і мирним жителям. Волонтерами стають люди різних професій: лікарі, вчителі, співаки, будівельники та багато інших. Олександра дуже пишається, що в Україні живуть такі люди. З них дійсно можна брати приклад.

 

Гусарук Катерина, студентка захисту рослин, біотехнологій та екології, спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» отримала диплом 3 ступеня у номінації «Особиста думка». У сучасному світі ми дуже часто стикаємося з багатьма несправедливими речами. Зокрема, це війна, безводдя, сирітство та насильство. Проте, що ми можемо зробити, запитаєте ви. Як ми можемо допомогти людям із цими проблемами? Благодійність і волонтерство. Так розпочала свою роботу Гусарук К. Варто відзначити основну думку роботи: не можна недооцінювати свою благодійність. Тому що кожен дає те, що може і скільки хоче віддати. Потрібно розуміти, що волонтерство не залежить від статусу в суспільстві та річного доходу. Він може бути скромним матеріально, але максимально щедрим морально.

Виконані роботи допомогли нам побачити та усвідомити те, що дійсно важливо нашим студентам. Волонтерство розвиває в них людяність та жертовність, бажання допомогти іншому, відчути та надихнути, не стояти осторонь чужої біди. Саме вони - майбутнє нашої країни.

Щиро вітаємо переможців конкурсу Цюрмаста Сергія, Андрієнко Олександру, Гусарук Катерину та їх наукового керівника – д. психол. н., доцента, професора кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Цимбал С.В.

 

 

В.о. завідувача кафедри англійської мови

для технічних та агробіологічних спеціальностей

доц. Яременко Н.В.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook