Нові зустрічі – нові враження майбутніх журналістів (про День відкритих дверей на гуманітарно-педагогічному факультеті)

13 грудня 2022 року
НУБіП України

   Щороку Національний університет біоресурсів і природокористування України широко відкриває двері своїм майбутнім абітурієнтам, аби поближче познайомитись із тими, хто обрав за покликом серця наш заклад освіти (і ніякі погодні умови не можуть стати на заваді).

  

А випускники шкіл, ліцеїв та коледжів хоча б на кілька годин мають унікальну можливість відчути атмосферу навчального закладу, завітати до просторих і затишних авдиторій, побачити, як відбувається навчання «із середини».  

А гостей на порозі прийнято зустрічати справжнім господарям. Тому перше знайомство таке вражаюче – проректор із науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук та декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька запрошують до гостини і бажають дослухатись до кожного почутого слова та вдумливо аналізувати побачене.

Зустріч із абітурієнтами, незважаючи на складні умови сьогодення, відбувалась у кілька етапів. Хто яку можливість мав, так і долучався.

  

І не має значення, чи до віртуальних класів бути запрошеним, чи переступити поріг медіалабораторії, де творяться справжні дива. Власне тут за роботою і побачили абітурієнти своїх однолітків, які готували майбутній інформаційний випуск «Свого НУБІПу», хоча вже і сесія була позаду, і ніхто нікого не зобов’язував зранку прокидатись і бігти до університету. Це має бути у крові, це має бути у думках і діях.

У запрошених випускників питань було багато, як і відповідей – розлогих і точних, які часто переривались жартами. Це була невимушена розмова однодумців про загальнолюдські цінності, професійну етику, інтерактивне спілкування в соціальних медіа і, звичайно, про роль журналіста в умовах війни.

Як не схибити, як швидко зорієнтуватись, як донести до свого спостерігача цікаву інформацію ділилась завідувачка кафедрою журналістики та мовної комунікації Наталія Костриця.

Ну а потім бажаючі змогли долучитись до формування Випуску Новин і розповісти трішечки про себе, про фах, який вони обирають. Тож до нових зустрічей, майбутні наші студенти!

Ірина Вакулик,
доцент кафедри журналістики та мовної  комунікації 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook