У таланту немає меж

11 грудня 2022 року
     Кажуть у народі, що  талановита людина здібна до всього. У правдивості цих слів переконуємось завдяки нашій студентській молоді, адже вона у нас не лише розумна і цілеспрямована,  а й креативна і  творча.
     Саме такими проявили себе студенти-першокурсники, курс етнокультурології  у яких читає викладач кафедри культурології доктор філософії з історії та археології Владислава Чайка. Нещодавно вони взяли участь та стали призерами VII-го Міжнародного міждисциплінарного конкурсу наукових та мистецьких робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко,  оголошеного МОН України спільно з Громадською організацією «Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору» (HREC in Ukraine), за підтримки та сприяння Інституту історії України НАН України, Науково-освітнього консорціуму з вивчення Голодомору (HREC) при Канадському інституті українських студій Альбертського університету.   Цьогоріч у конкурсі була заявлена така болюча і важлива для кожного українця тема -  «Я, моя родина, моя країна: пам’ять про Голодомор і погляд на сучасну війну Росії проти України крізь призму особистого досвіду».
     Богдан Паламарчук - студент факультету землевпорядкування -  представив роботу "Українська мадонна".
 
 
     Богдан ще зі шкільних років захоплювався контурною різьбою по дереву, серед його робіт  - "Шевченко", "Діва Марія", "Захисники лісу"…
  
 
 
     Анастасія Фастовець - студентка факультету інформаційних технологій  - представила малюнок під назвою "Нескорена нація". Анастасія пригадує, що бабуся ще в дитинстві розповідала їй про страшні часи голодомору і геноцид українського народу, організований і здійснений московським комуністичним режимом, тому у своїй дівчина передала біль українського народу і наголосила на нескореній жазі до свободи і відданості рідній землі.
  
 
     А першокурсники Вікторія Єсіп, Юлія Марушко, Віталій Наконечний, Валерія Мисник, Мар'яна Долішняк з перших днів навчання стали учасниками мистецької студії «Голосіївська палітра» під керівництвом доцента кафедри культурології Ярини Пузиренко. Їхні роботи стали лауреатами мистецької програми «Моя нескорена Україна в обіймах світу» , яку проводить  Міжнародна освітньо-культурна Асоціація у партнерстві з Виконавчою дирекцією Міжнародного конкурсу-фестивалю «Усі ми діти твої, Україно!» , персональний склад якої затверджений Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України і Міністерством соціальної політики України.
 
 Вікторія Єсіп, «Обійми»
Вікторія Єсіп, « Обійми»
Вікторія Єсіп, «Мелодія надії»
Юлія Марушко, «День перед війною»
Віталій Наконечний, «Дитячі спогади»
Віталій Наконечний, «Мотанка»
Валерія Мисник, «Війна»
Валерія Мисник, «Солідарність»
 
Мар'яна Долішняк, «Війна»
Мар'яна Долішняк, «В єдності – сила»
 
     І ще одна приємна новина! Роботу Юлії Марушко (ТВППТ) відібрали на благодійну виставку-аукціон в Естонії, куди з Києва поїде 20 робіт. Кошти з аукціону будуть передані на підтримку вразливих дітей - переселенців
 
 
     Гордимося нашою молоддю! Успіхів, Перемоги і мирного неба усім нам!
 
Ірина Майданюк, завідувач кафедри культурології

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook