ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ МАШИН ТА СИСТЕМОТЕХНІКИ ІМ. АКАД. П.М. ВАСИЛЕНКА

12 грудня 2022, 15:16
с. Сошників, Бориспільський район, Київська область

 

З 7 по 11 грудня 2022 року викладачі кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка пройшли повний курс підготовки з технологічного налагодження та діагностики зернозбиральних комбайнів New Holland. Заняття проводили: технічний тренер компанії New Holland - Віталій Носаченко та головний спеціаліст відділу сервісу - Володимир Градко, на базі компанії "ПОЛЕТЕХНІКА"(Київська область, Бориспільський район, село Сошників).
 
ПОЛЕТЕХНІКА – це компанія №1 в Україні, що пропонує передову техніку для аграріїв від світових виробників. Майже 10% усієї площі України (5 800 000 га) обробляється технікою та реалізовуються технології, які пропонує компанія ПОЛЕТЕХНІКА. Серед її партнерів - New Holland, Stara, Horsch, Merlo, Zaffrani, Valentini, Capello, Salford. Заняття проводили на базі двох зернозбиральних комбайнів New Holland CX 6.90 і New Holland CX 8.80.
 
Комбайн CX 6.90 - продовжує традиції комбайна СХ 6090. Відрізняється високою пропускною спроможністю, сучасними системами обмолоту і очищення та високою продуктивністю. Пропускна здатність комбайна зросла завдяки технології Triple-Clean. Продуктивність решітного стану збільшена на 15%. Комбайн обладнаний універсальною чотирьохбарабанною системою обмолоту та сепарації, яка забезпечує легкість налаштування для збирання широкого спектру культур.
 
Розробка компанії CNH, це роторний сепаратор, який за рахунок подачі більшої кількості зернової маси у додаткове підбарабання сепаратора збільшує продуктивність комбайна на 20%.
Система "Auto Float" ідеально копіює нерівності поля і забезпечує якісне збирання полеглих культур. Система автоматичного регулювання потоку повітря, при поздовжньому нахилі комбайна, дозволяє уникнути нерівномірності швидкості проходження зерна крізь решітний стан.
 
Однією жаткою "Varifeed" можливе збирання як зернових культур, так і ріпаку.
Жатка має: гідравлічний привод мотовила, сумісний з "VariFeedTM" 1-го покоління; автоматичний компенсаторний механізм і автоматичне регулювання висоти зрізу; автоматичне поперечне і поздовжнє копіювання рельєфу поля і систему швидкого від'єднання гідравліки жатки.
 
Молотарка комбайна має: молотильний барабан  (ширина - 1,56 м, діаметр - 0,606 м, швидкість обертання – 400…1140 об/хв.); бітер (4 лопаті, ширина 1,30 м, діаметр 0,395 м, частота обертання така ж, як у барабана, площа очищення бітера - 0,342 м2); роторний сепаратор (ширина - 1,30 м, діаметр - 0,59 м, швидкість обертання - 760 або 400 об/хв., площа підбарабання роторного сепаратора - 1,01 м2); 6-ти клавішний, 5-ти ступінчастий соломотряс, площа 6,45м2. Трансмісія комбайна 3-х швидкісна гідрооб’ємна, керована електронікою.
 
Комбайн Нью Холланд CX 8.80 - модернізована версія комбайна Нью Холланд 8080 з високими показниками продуктивності та унікальним механізмом обмолоту з клавішним соломотрясом. Цей комбайн відрізняється від попередників тим, що: збільшена продуктивність на 10%; збільшений об'єм бункера до 11500 л; оновлений мотор FPT Cursor 9 394 к.с.; застосована трьохкаскадна система очищення; найбільша зона решітного стану під обдувом (6,5 м2). На комбайні застосовані передові системи: Opti-Speed; SmartTrax; Pti-Fan; Opti-Clean; Roto-Thresh; Opti-Thresh та ін., що полегшують і оптимізують роботу та зменшують навантаження на оператора.
Викладачі мали змогу ознайомитися з особливостями конструкції цих зернозбиральних комбайнів та технологічного налагодження.
 
Особливими були заняття з системи гідроприводів цих зернозбиральних комбайнів, де розглядали аналіз їх принципових схем, а саме: гідроприводів рульових керувань, гідроприводів ведучих коліс та гідроприводів робочих органів та механізмів. Надзвичайно важливою була діагностика гідроприводів зернозбиральних комбайнів, де практично, на працюючих машинах, завдяки встановленому обладнанню, фіксували параметри роботи гідроприводів. На завершення були заняття з електрики та електроніки зернозбиральних комбайнів, де також працювали із схемами та виконували діагностику цих систем на комбайнах.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Викладачі кафедри отримали сертифікати та щиро дякували представникам компанії за надану можливість пройти змістовний, практичний курс підготовки з технологічного налагодження та діагностики зернозбиральних комбайнів New Holland.

 

     Михайло Волянський,

     доцент кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка                                   

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook