Цикл вебінарів «Особливості вивчення іноземних мов за методом асоціативних символів»

14 жовтня 2022 року

З 10 по 13 жовтня 2022 року за сприяння декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Савицької відбувся цикл вебінарів «Особливості вивчення іноземних мов за методом асоціативних символів», організований кафедрою англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей та кафедрою англійської філології для студентів НУБіП України таких спеціальностей як: «Транспортні технології», «Агроінженерія», «Біотехнології», «Соціальна робота», «Психологія» та інші. Загалом за 4 дні участь у вебінарах взяло понад 150 студентів.

Метод АС – це ігровий метод, це мова рухів, жестів, міміки, це мова нашого тіла. У цьому і полягає основна його перевага над традиційними формами викладання. Навчання, основане на грі та фантазії, зовсім не обтяжує дитину, так як домінуючим у цьому віці є образне мислення. Це означає, що учень відпочиває. Він без утоми переосмислює велику кількість інформації.

МАС розвиває образне мислення студента, дає можливість складний навчальний матеріал перетворити в простий, а самий нудний зробити цікавим.

Метод асоціативних символів – це метод «живого» викладання, в основу якого закладений природний спосіб засвоєння лексики через «життєвий досвід», без зазубрювання лексичного матеріалу.

Даний метод надзвичайно полегшує роботу вчителя, адже з’являється можливість максимально зменшити використання постійно зростаючого об’єму наочності, так як абсолютно весь лексичний матеріал зображається за допомогою рухів, жестів, міміки. В учителя з’являється унікальна можливість створити в класі невимушену атмосферу, в якій учні не відчувають, що підсвідомо засвоюють величезні масиви лінгвістичного матеріалу, забезпечуючи при цьому свідоме його вивчення.


 

Н. Яременко

доц. кафедри англійської мови для технічних

та агробіологічних спеціальностей

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook