Зустріч в Малинському агротехнічному коледжі

15 грудня 2022 року

 Днями відбулось обговорення освітньо-професійної програми (ОПП) «Експлуатація та ремонт обладнання лісового комплексу», за якою здійснюють навчання здобувачі спеціальності 208 «Агроінженерія» в Малинському фаховому коледжі. Метою заходу було узгодження змін та доповнень до діючої в 2022 році ОПП з урахуванням ситуації на ринку освітніх послуг, сучасних вимог до професійних компетенцій випускників в умовах воєнного часу.

Враховуючи реалії сьогодення, конференція відбувалася в онлайн-режимі. Організатором конференції виступила циклова комісія механічних, деревообробних та меблевих дисциплін спеціальності 208 «Агроінженерія» Малинського фахового коледжу.
Окрім студентів випускного курсу зазначеної спеціальності, в роботі конференції приймала участь робоча група розробників ОПП у складі гаранта освітньо-професійної програми, Заслуженого працівника освіти України, викладача-методиста Яценка Ю.С., викладачів вищої кваліфікаційної категорії Малинського фахового коледжу Пастуха А.Б., Деняченка М.І.
В роботі конференції взяли участь Онищенко В.Б., - кандидат технічних наук, доцент кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки НУБіП України; Виговський А. Ю., - кандидат технічних наук, доцент кафедри лісівництва НУБіП України, Мороз В.В., - директор компанії «Трубопрофіль БМІ», випускник Малинського лісотехнічного технікуму 1997 року, Севрук О.І.,- випускник коледжу 2006 року, головний механік ДП Малинське лісове господарство, Заруцький В.А., - випускник коледжу 2006 року, начальник транспортного цеху ТОВ «Юнігран».
Учасники конференції - представники роботодавців, виходячи з власного досвіду, звернули увагу майбутніх випускників на необхідність практичного підходу до засвоєння основних базових знань, що надаються в коледжі і разом з тим порадили розробникам ОПП звернути увагу саме на практичну складову підготовки фахівців.
Онищенко В.Б. та Виговський А.Ю. в своїх виступах порадили збільшити обсяги годин, що виділяються на навчальні дисципліни «Сільськогосподарські машини» в частині вивчення будови та роботи зернозбиральних та кормозаготівельних машин, а також машин для захисту рослин.
Крім того, Онищенко В.Б. порадив майбутнім випускникам коледжу не «ставити крапку» на процесі навчання в коледжі, оскільки рівень коледжу забезпечує лише базову підготовку фахівця, а отже – для здобуття належного рівня освіти порадив випускникам готуватися до вступу до НУБіП України відповідно до вимог МОН щодо вступу до закладів вищої освіти у 2023 році.
 
Онищенко В.Б., доцент кафедри СГМС ім. акад. П.М. Василенка
 
 

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook