Онлайн-мітап "Що таке точне землеробство? Та як воно виручає під час війни?"

17 грудня 2022, 21:59
Онлайн зустріч

Точне землеробство – інноваційний метод рільництва, що передбачає використання новітніх технологій задля покращення якості врожаю. Технологія точного землеробства передбачає використання точних даних дистанційного зондування, таких як знімки або відеозображення з дронів чи супутників. Такі зображення дозволяють ефективно спостерігати за станом ґрунтів та врожаїв. Точне землеробство в сільському господарстві привертає все більше уваги з боку аграріїв, оскільки воно допомагає скоротити витрати та поліпшити стан довкілля.

 

 

Але чи час зараз для інновацій? Чи виправдані інвестиції в технології точного землеробства? Як вони дозволяють заощаджувати? І як швидко окупляться в даних умовах? 

Обговорення та обмін досвідом про все це відбулося на мітапі 16 грудня 2022 року для фермерів, виробників і науковців та за участі викладачів кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М.Василенка, організований журналістами проектуAggeek (http://aggeek.net/)Мітап став можливий завдяки програмі USAID AGRO, що виконується компанією Сhemonics Україна.

 Практичним досвідом з цих та інших питань ділились експерти: Корнієнко Євген, начальник відділу агрономічного моніторингу полів "Continental Farmers Group";

 Нестеренко Павло, керівник групи точного землеробства, МХП;
 Романовський Максим, керівник відділу Точного землеробства "Тайтен Машинері Україна", засновник громадського об'єднання "Точне землеробство - Україна";
 Ігор Осадчий, технічний представник компанії Raven в Україні.
 
 
 

Запис мітапу за посиланням: 

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=472924128292320

  

 
Вечера О.М., ст. викл. кафедри СГМС ім. акад. П.М. Василенка
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook