Викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук отримали сертифікати за успішне проходження онлайн курсу «Аграрна торговельна політика в контексті європейської інтеграції України»

18 грудня 2022 року

Аграрне питання на сьогодні є одним із важливих та актуальних. Війна вкотре довела, що аграрна торговельна політика – це складна система, яка потребує знання в сфері економіки, політики та міжнародних відносин.
Протягом 31.10. по 11.11.2022 викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук брали участь в онлайн-курсі «Аграрна торговельна політика в контексті європейської інтеграції України», організованому проєктом «Німецько-Український агрополітичний діалог» (АПД) у співпраці з Лейбніц-Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO, м. Галле, Німеччина).

     

Під час курсу учасники прослухали декілька основних тем, щодо аграрної торговельної політики і після кожного блоку виконували завдання для самостійної роботи. Зокрема, у першій темі «Вступ до аграрної торговельної політики» було висвітлено основні поняття аграрної торговельної політики, визначено її цілі, завдання та носіїв. Тема 2 «Міжнародна аграрна зовнішня торгівля» була присвячена порівняльній статистиці зовнішньої торгівлі України та Німеччини, самозабезпеченості продовольством та питанню продовольчої безпека у сучасному світі. У темі «Аграрна торгівля і добробу» основна увага була зосереджена поняттю надлишок (рента) споживачів та конкуренції. Окремими блоками під час онлайн-курсу був розгляд інструментів аграрної торговельної політики та торговельним теоріям.

          

     

Після прослуховування курсу та виконанню всіх завдань викладачі кафедри доцент Кравченко Н.Б., професор Любовець О.М., доцент Грушецький Б.П. та доцент Шевченко Н.В. отримали сертифікати.

     

     

Також всі, кого цікавить «Аграрна торговельна політика в контексті європейської інтеграції України», можуть прослухати даний курс на YouTube
 

 

 

 

Наталія Шевченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook