Навчаючи – навчаюся

21 грудня 2022, 10:17
20 грудня під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України за підтримки проекту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» було проведено семінар "Органічне виробництво: вимоги та можливості", де я, як викладач дисципліни «Технологія виробництва органічної продукції тваринництва»,  мала можливість узяти участь у якості слухача.
 
Відкрила семінар Людмила Хомічак, заступник директора департаменту – начальник управління з питань продовольчої безпеки та підакцизної продукції Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Мінагрополітики. Пані Людмила звернула увагу слухачів на те, що незважаючи на сьогоднішні непрості часи, органічне виробництво у нашій країні стійко тримається і виробники продовжують свою нелегку працю у складних умовах воєнного часу.
Згідно робочої програми, семінар було поділений на три блоки. У першій частині розглядалися питання щодо законодавчого регулювання органічного виробництва в Україні, вимог до органічного виробництва та обігу органічної продукції (рослинництво, тваринництво, виробництво харчових продуктів) та процедури сертифікації органічного виробництва.
 
 
Другий блок семінару присвятили збуту органічної продукції. Змістовною була доповідь Олени Манзюк, заступника начальника відділу сертифікації ТОВ «Органік Стандарт», у якій вона поділилася знаннями щодо стану органічного виробництва у нашій країні та проблемами, з якими виробники стикаються у своїй повсякденній роботі, і запропонувала можливі шляхи їх вирішення. У цій частині семінару також розглядалися питання щодо вимог при експорті органічної продукції та інструменти просування експорту.
 
 
Третій блок семінару розкривав питання консультації та супроводу виробників органічної продукції. Та для мене, як для викладача, цікавим було дізнатися про органічну платформу знань, як унікальний інформаційний ресурс.
Присвятивши кілька годин свого часу навчанню, я отримала дуже багато нової, цікавої та актуальної інформації щодо органічного виробництва, якою готова ділитися зі студентами.
 
 
Світлана Базиволяк,
доцент кафедри

технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook