Разом вчимося, професійно зростаємо та відпочиваємо!

7 грудня 2022 року
    
   5 грудня 2022 року студенти та аспіранти НУБІП України за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» мали честь бути запрошеними на круглий стіл, присвячений обговоренню нагальних потреб українського агросектору, а також перспектив надання підтримки агровиробникам у 2023 році. Чекаючи з нетерпінням зустрічі з представниками уряду, парламенту, профільних асоціацій виробників сільськогосподарської продукції та об’єднань громад, міжнародними партнерами здобувачі вищої освіти обмінювалися своїми поглядами щодо тенденцій розвитку агропромислового комплексу в Україні та готувалися почути найновітніші рекомендації уряду України та міжнародної спільноти щодо підтримки українських агровиробників.
   Представники Верховної Ради України, міністр і заступник міністра аграрної політики та продовольства України, Голова Всеукраїнської Аграрної Ради, а також посол ЄС в Україні Матті Маасікас, Керівниця практики Всесвітнього банку із сільського господарства у регіоні Європи та Центральної Азії Фрауке Юнгблут, Голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє окреслили основні виклики, які постали перед аграріями в Україні та світовою спільнотою у зв’язку з наслідками повномасштабної війни в Україні.













 
     Провідний економіст Світового банку Клаус Дайнінгер у своїй доповіді презентував результати опитування щодо актуальних потреб фермерів в Україні. Андрій Дикун, голова ГС «Всеукраїнська аграрна рада» розповів про системну підтримку агросектору в умовах війни через бюджет, законодавство, регуляторну політику. Іван Слободяник, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад, голова Всеукраїнського конгресу фермерів зупинився на потребах фермерів та ролі громад у підтримці аграріїв. Денис Башлик, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації розповів про Державний аграрний реєстр як інструмент швидкого та прозорого розподілу усіх видів підтримки. Олена Коробкова, Голова ради Незалежної асоціації банків України акцентувала увагу присутніх на фінансових інструментах для підтримки агросектору. Крістіан Бен Хелл, керівник сектору «Сільське господарство», представництва ЄС в Україні розповіла про підтримку українського агросектору з боку Євросоюзу. Проте роботу круглого столу перервали сигнали повітряної тривоги. Всі перейшли в укриття.
 
 
     Вже потім, в сучасному, теплому укритті, ми відчули піднесений настрій від почутого на круглому столі, адже, коли ще триває повномасштабна війна - тисячі і тисячі людей в Україні і в усьому світі думають, як підтримати і повернути до нормальної, стабільної роботи агросектор України. Після відбою повітряної тривоги, яка тривала майже три години, ми вирішили відновити свої сили після надзвичайно насиченого корисною професійною інформацією дня і всі разом перейшли до найближчого закладу харчування - реберні. Адже кожен студент прагне навчатися, але і про відпочинок не забуває. Ось так, спільно пізнаючи глибини професій державних службовців, спілкуючись у невимушеній атмосфері аспіранти та бакалаври за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» обмінюються своїми емоціями і враженнями, ідеями і поглядами - тим самим збагачуючи один одного знаннями і позитивними емоціями від спілкування, якого так бракує всім останніми роками.
 


    Тільки згуртована команда зможе плідно, результативно працювати та відпочивати з позитивними, відвертими емоціями. 

Тетяна Ковтун,
голова ради аспірантів 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook