Славні традиції туристів НУБіП України

25 грудня 2022 року

  НУБіП України має багаторічну історію розвитку спортивного туризму серед студентів і викладачів. Любов до спортивних змагань та подорожей залишається на все життя. Багато випускників університету продовжують і далі активно займатися спортивним туризмом, отримали спортивні розряди та звання майстер спорту. Оскільки туризм, – це командний вид спорту, то спілкування ветеранів і молоді завжди взаємокорисне. При спілкуванні здійснюється обмін досвідом, розробляються нові маршрути, будуються плани на наступний рік.

   Ще з шістдесятих років утвердилась та зберігається традиція щорічно проводити конференції-зустрічі клубу туристів університету (молодих туристів і ветеранів) для підведення підсумків діяльності за рік та відзначення чергової річниці розвитку спортивного туризму і заснування клубу туристів НУБіП України (УСГА). 
   2022 рік дуже важкий для народу України. Війна принесла багато горя. Велика кількість українців вимушена тимчасово залишити нашу країну. Туристичні та спортивні заходи були обмежені. Але, порадившись, ми вирішили все ж не переривати багаторічну традицію. Тож була підготовлена і проведена урочиста конференція, присвячена 61-ій річниці розвитку спортивного туризму в НУБіП України та 55-річчю заснування Клубу туристів УСГА. Вона проходила 10-11 грудня 2022 року у великому залі студентської їдальні.
  Зібралося друзів-туристів не так багато, як у мирні часи. Змогли приїхати ветерани з Тернополя, Житомира, Пирятина та інших місць України.
   Відкрив конференцію наставник та куратор клубу доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Олександр СТРЕТОВИЧ. Привітав присутніх з ювілеєм заснування Клубу туристів, розповів про діяльність університету, результати вступу абітурієнтів на спеціальність «Туризм», спортивні результати студентської молоді. 
  Далі виступив голова клубу туристів, студент бакалавр 3 курсу НУБіП, Антон Ткаченко. Привітав з ювілеєм, розповів про діяльність клубу, відзначив, що члени туристського клубу постійно беруть участь у спортивних змаганнях і займають призові місця. Спортсмени намагаються тримати форму навіть у важкі для країни часи. Сам Антон зайняв 3 місце на дистанції "Смуга перешкод", ІV клас, у відкритому чемпіонаті Тернопільської області зі спортивного (пішохідного) туризму, що проводила Федерація спортивного туризму України та Тернопільська обласна федерація спортивного туризму з 28 по 30 жовтня 2022 року в м. Тернопіль. 
   Присутні заспівали славень клубу туристів під акомпанемент випускника Володимира Михалюка. В минулому, при заснуванні клубу, слова клубівської пісні були написані російською, а кілька років тому Володимир зробив переклад українською і цей текст, з поміж інших варіантів, припав всім до вподоби.
 
Клубівська
З тобою ми поруч йдемо,
В наметі одному спимо,
П’ЯТЬ років злетять, наче дні...
Згадаєш про них ти, чи ні..?

Приспів:
Згадай же, мій брате, згадай, друже мій,
Як нас НЕ ЗДОЛАВ буревій,
Згадай і Карпати, і Крим, і Кавказ,
Ті гори, що В СЕРЦІ у нас!

Згадай же туристськую дужбу ти,
Намети, і гори, МАНЛИВІ світи,
Багаття палаючий зліт
Згадай і на старості літ!

Туристський клуб наш рідний дім,
Шляхи ТОРУЄМО одні.
Так відповідь дай ти мені -
Згадаєш про мене, чи ні?

 
 
  Виступив випускник університету, майстер спорту Михайло Дегтярь – голова центральної маршрутно-кваліфікаційної комісії Федерації спортивного туризму України розповів про роботу федерації, спортивні змагання по Україні, кількість спортивних походів та інших туристських заходів. Війна накладає свій відбиток на життя спортсменів.
  Випускник університету, людина, яка зробила надзвичайно багато для становлення та розвитку туризму не тільки в альма матер, Володимир Довбах поділився спогадами про заснування клубу. Згадав фундаторів створення спільноти університету та виклав своє баченням подальшого розвитку туризму.
   Виступили випускники університету різних років: ексголова клубу Михайло Моїсеев, ексголова клубу Володимир МихалюкВіктор ПоліщукВіталій СтепанюкЛариса ДегтярьОльга ДовбахОлександр Гординський.
   Були присутні гості, ветерани з інших туристських спільнот України.
   Незважаючи на форс-мажорні обставини, здебільшого відсутність світла, конференція пройшла в товариській атмосфері, тепло і патріотично.
   Бережемо і підтримуємо славні традиції туристів НУБіП України!
   Слава Україні!
 
 
Олександр Стретович,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму,

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook