Члени гуртка "Агротурист" обговорили "Рекомендації для власників сільських садиб у військовий період»

8 грудня 2022 року

   Члени гуртка "Агротурист" на черговому засіданні гуртка обговорили "Рекомендації для власників сільських садиб у військовий період".

   Зупинилися на конкретному прикладі і поспілкувалися з Сергієм Толстіхіним, власником еко-садиби в селі Гораївка Староушицької селищної територіальної громади Хмельницької області.

    "Першою рисою цього нового сезону, в лапках, було те, що ми всі, гравці туристичного ринку, розуміли, що туризму гаплик цього року. Війна. Не до туризму точно", - розповідає Сергій Толстіхін, власник зеленої садиби на Бакоті. Каже, з початком повномаштабної війни Росії проти України перекреслив усі плани на літо, запросив у свою садибу у селі Гораївка вимушених переселенців.

   "В перший же день війни я дав оголошення, що ми можемо безкоштовно прийняти дві родини у дві кімнатки. І ясно, що питання заробітку якогось там, туризму відійшло на другий план абсолютно. Натомість, коли вже пройшло три місяці війни, настало вже літо, чудова пора, я відзначаю, що туризм є. Для мене це повне здивування", - каже Сергій.

Людей приваблюють краєвиди та особливості сільського життя, вважає Сергій Толстіхін.

     Хмельницька область перебуває в тилу, говорить Сергій Толстіхін. Люди потребують морального та фізичного відпочинку. Їх приваблюють краєвиди та особливості сільського життя. Розповідає: власники туристичного бізнесу проводять екскурсії для вимушених переселенців, знайомлять їх з Хмельниччиною. Мимоволі виник термін "переселенський туризм", каже експерт: "Людям потрібно перезавантажитись з місць постійного напруження. В кого що: хтось волонтерить, допомагає, хтось на фоні отих новин постійних втомлюється, передусім, морально. Ну, і, звісно, хороша погода, вона спонукає трішки вирватися з міста".

   Суттєва відмінність цього туристичного сезону, говорить Сергій Толстіхін – це відпочинок без веселощів та музики: "Ми запровадили правило, що в нас немає музики. Ввечері собі спілкуємося, обмінюємося досвідом. Я стараюсь, щоб ми пам’ятали, завдяки кому ми тут сидимо, відпочиваємо. Що є захисники і їм зовсім зараз не до туризму, у них смертельна небезпека. Вони нас захищають, щоб ми могли розвивати туризм".

 

   Ірина Кудінова,

керівник гуртка "Агротурист"

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook