National Bownie Day in the United States

16 грудня 2022 року

 

16 грудня 2022 – Національний день шоколадного тістечка в США.

 

 

У Сполучених Штатах Америки щорічно відзначають миле гастрономічне свято шоколадного тістечка Брауні (National Brownie Day). Історія Брауні почалася в Чикаго, в 1893 році, на Колумбійській виставці, як завжди, через жіночий каприз. Багата дама місіс Берта Поттер попросила шеф-кухаря чиказького готелю створити десерт, який поміщався б у ланч-бокс кожної леді і який можна з'їсти під час відвідування виставки. Так він з'явився! Дуже насичений какао, вологий та невеликий – Palmer House Brownie.

За багато років існування Брауні пережив безліч метаморфоз і став таким, яким його знаємо ми – класичним шоколадним десертом, який американські господині усіх поколінь робили та продовжують робити на сімейні вечори. Причин тому кілька: він смачний, простий, подобається дітям і дорослим, і найважливіша – ніколи не набридає.

Головний секрет шоколадного дива – текстура. Багато хто може стверджувати, що Брауні - це просто порізаний на шматочки шоколадний пиріг, але американці так не думають. Готуючи Брауні, потрібно домогтися трохи пористої (але не пишної), щільної та вологої структури тіста, щоб на виході отримати щось схоже на пористий шоколад, що трохи підтанув. Ідеальний Брауні - щільний, плоский, вологий з тріщинами на скоринці і не покритий глазур'ю. Американці люблять доповнити десерт крупно посіченими горіхами або мигдалем.


Приготуйте сьогодні таке шоколадне тістечко, яке вам більше до вподоби і відзначте свято разом з усіма жителями Америки.

Людмила Шанаєва-Цимбал,

доцент кафедри англійської філології

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook