«Смачної куті!»: як цьогоріч відзначали Різдво студенти та викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

7 січня 2023 року

     Цьогоріч багато українців святкували Різдво двічі, хтось − лише 25 грудня, хтось − 7 січня. Але є дещо значно важливіше за дати − зустріч у родинному колі, сімейні традиції та найсмачніша у світі кутя, яку завжди готує мама або бабуся. Проте і студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК вміло готують традиційну страву, фотографіями якої поділились нижче.

 

 

   З давніх-давен із покоління в покоління передається не менш важлива за родинну зустріч традиція: колядування. Колядки - обрядові пісні, що прославляють Різдво Ісуса Христа, з побажаннями здоров'я, багатства та гарного врожаю на весь рік. Колядники збираються групами та ходять по домівках, вітаючи зі святом та несучи веселощі, на чолі із звіздарем з "Віфлеємською зіркою".

 

 

     Теперішні породжують нові творіння, тому пропонуємо познайомитись із сучасною колядкою Олега Вітвіцького «Там во Бахмуті»:

 

«Там у Бахмуті, де стріли чути,

де стільки цвіту вже полягло,

Враз тихо стало і залунало

Христос родився, Славімо Його!

 

Донецька нічка, окопна свічка

і ворогам всім людям на зло,

стали солдати, колядувати

Христос родився, Славімо Його!

 

Під Гуляйполем кутя на столі

звіздою небо, там зацвіло

вітер у степу, водить вертепи

Христос родився, Славімо Його!»

 

Христос народився! Славімо Його!

Слава героям Збройних Сил України за надійний захист!

 

 

Аліна Степова,
студентка 2 курсу факультету харчових
технологій та управління якістю продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook