Канікули для студента ветеринара – це не тільки час для відпочинку, а й для вдосконалення практичних навиків

12 січня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   Спеціальності, що забезпечують здоров’я людини і тварин, неможливо опанувати без набуття бездоганних практичних навиків. І чим більше клінічного матеріалу опрацьовує майбутній лікар, тим більш системним є його пізнання медицини і уміння застосувати набуті навики на практиці.

   Своїми думками щодо проведення канікул під час війни з нами поділилася здобувач вищої освіти 3 курсу факультету ветеринарної медицини НУБіП України, староста академічної групи Дар’я Морозова.
   – Що для Вас канікули?
   – Канікули – це час не тільки для відпочинку, а й для вдосконалення своїх практичних навичок, вмінь та можливість відпрацювати отримані знання на практиці. Хоч у нас зараз канікули, але у нашій країні триває війна. Я, як всі здобувачі вищої освіти, розумію, що потрібно розвиватися, адже без знань і умінь ми не зможемо допомогти нашій державі ні сьогодні, ні в майбутньому. Тому вчитися потрібно заради майбутнього, а також допомагати людям і військовим у цей не легкий час.

 

   – Як у Ваших одногрупників проходять канікули під час воєнного стану?
   – Більшість моїх одногрупників також намагаються використати період канікул для закріплення отриманих нами знань на практиці і вдосконалення навиків і професійних компетентностей для здобуття омріяного фаху лікаря ветеринарної медицини.

   – Як Ви плануєте свій час під час канікули?
   – Все залежить від дня. В основному намагаюся 7-8 годин виділити для практичної роботи у ветеринарній клініці «Надійні руки». Крім того, я читаю літературу, за можливості, спілкуюся з одногрупниками, де ми обговорюємо цікаві виробничі ситуації та клінічні випадки. Також готуюся до початку нового семестру.

 

   – Чим ще Ви займаєтеся під час канікул?
   – Окрім відпрацювання практичних навичок у ветеринарній клініці, я займаюся волонтерською діяльністю, а у вільний час слідкую за новинами та читаю художню літературу.

 

   – Що побажаєте нам всім?
   – Саме головне – Перемоги України у цій війні, всім здоров’я та миру. Крім того, в цей непростий час ми маємо допомагати один одному і нашим Збройним Силам. Моє побажання студентам – сумлінно навчатися, здобути омріяний фах для відновлення, розбудови та розвитку економіки нашої держави. Знання це сила!
   І наостанок, хочу подякувати викладачам факультету ветеринарної медицини НУБіП України за знання, які вони нам надають у цей нелегкий час. З нетерпінням чекаю закінчення війни і повернення до нормального мирного життя.

 

Ми обов’язково переможемо!
Всім мирного неба над головою!
Слава Україні!

Розмову провів
заступник декана ФВМ
Тарас Савчук

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook