Тримаємо свій фронт – науковий!

11 січня 2023 року
      За рік, що минув, кожен з нас чітко зрозумів – у цей складний для України час немає маленьких справ, а наша сила – в єдності! Кожен повинен бути на своєму місці й робити свою роботу, наближаючи нашу перемогу. Для колективу кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука це, насамперед, наукова робота, співпраця у цій царині з провідними правничими вітчизняними школами, популяризація і підвищення престижності юридичного факультету НУБіП України.

Результати такої співпраці маємо вагомі: світ побачили дві монографії, присвячені надзвичайно гострим проблемам правового регулювання аграрних та земельних відносин в сучасних реаліях та за викликів, які постали перед Україною в умовах війни:

«Аграрне та земельне право України: сучасна парадигма і перспективи розвитку. Колективна монографія. Харків: Юрайт, 2022. 576 с.»

«Фермерські господарства як учасники цивільних та земельних правовідносин: за матеріалами судової практики: монографія. За ред. І. В. Спасибо-Фатєєвої. Харків: ЕКУС, 2022. 288 с.»

Маємо за честь відзначити участь представників кафедри в роботі авторських колективів цих доробків.

Зокрема, завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука, д.ю.н., професор Володимир Єрмоленко виступив одним із рецензентів монографії «Аграрне та земельне право України: сучасна парадигма і перспективи розвитку», а д.ю.н., професор, професор кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука Олена Гафурова – автором підрозділу, присвяченого порівняльно-правовому аналізу розвитку сільських територій.

За авторства завідувача кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука, д.ю.н., професора Володимира Єрмоленка у монографії «Фермерські господарства як учасники цивільних та земельних правовідносин: за матеріалами судової практики» було розкрито особливості правового режиму майна фермерського господарства. Правове регулювання діяльності фермерських господарств у сфері сільського туризму висвітлила в цьому ж монографічному дослідженні д.ю.н., професор, професор кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука Олена Гафурова.

Сподіваємось, що результати представлених досліджень стануть в нагоді при формуванні ефективного механізму правового регулювання аграрних та земельних відносин.

Тамара Новак

доцент кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook