Особливості наукової роботи в тваринництві (наука-виробництво-бізнес). ,,Можливості традиційного птахівництва”

23 грудня 2022, 14:55

     Сучасне промислове птахівництво майже не залишає місця для бізнесового використання місцевих (автохтонних) порід домашньої птиці. В грудні 2022 року відбулась зустріч аспірантів факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України з доктором сільськогосподарських наук, директором Державної дослідної станції птахівництва НААН України (м. Борки, Харківської області)- Катеринич Олегом Олександровичем.

    Аспіранти факультету ознайомились з особливостями генетичних ресурсів птиці Україні та напрямами їх раціонального використання. Перспективи галузі пов’язані, з біологічними особливостями цього виду, оскільки за даними статистичних розрахунків, для виробництва 1 тонни м’яса курчат-бройлерів, або яєчної маси потрібно енергії кормів відповідно у 2,3 та 2,1 рази менше у порівнянні з яловичиною.

    В обговоренні були розглянуті напрями збереження генофонду та біорізноманіття птиці, збереження паритету виробництва таких видів як індики та водоплавна птиця, необхідності збільшення виробництва продукції класу “органік”, розробка нового обладнання та нових енерго- та ресурсозберігаючих технологій для “птиці майбутнього”, а також безпеки годівлі (забруднення мікотоксинами, відсутності антибіотиків, ГМО) тощо.

    Наявно доведена можливість ведення успішного бізнесу при розведенні та реалізації вітчизняних порід для присадибних господарств населення. Саме такі організаційні підходи проявили інтерес у аспірантів факультету. З словами подяки висловлені пропозиції про подальші зустрічі за даними напрямами науково-виробничої діяльності.

Голова ради аспірантів Богдан Коваленко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook