Прапор з фронту - для університету

16 грудня 2022 року

Сьогодні ректор Станіслав Ніколаєнко приймав мужню делегацію: шестеро наших студентів-розвідників, які зараз боронять Україну від російських агресорів,  завітали до університету і привезли з собою із пекла боїв на фронті країни прапор, на якому залишили свої автографи, і подарували його alma mater.

2019 року вони стали студентами факультетів агробіологічного, юридичного, інформаційних технологій, аграрного менеджменту,  захисту рослин, біотехнологій та екології, разом почали опановувати програму підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової  підготовки. І так само разом, коли прийшов час збройно боротися з ворогом, – з 24 лютого, першого дня російсько-української війни стали бійцями одного з підрозділів Збройних Сил України. 
 
Хлопці, які практично всі родом з Києва та Київської області, розповідають: спочатку вони хотіли боронити Київ, а потім повернутися до навчання. Проте не так сталося, як гадалося. Коли рашистську навалу на столицю було ліквідовано, їхній підрозділ перекинули на іншу ділянку фронту. І де тільки звідтоді не була ця бойова шістка! Зараз хлопці воюють на сході, боронячи Україну. Там зараз дуже важко, кажуть вони. Постійно потрібні техніка і військове спорядження, адже в ході боїв вони втрачаються аж занадто швидко. Як розказує один з них, за кілька місяців він втратив 5 дронів, а вони ж – то очі війська.
 
Та й взагалі, кожен свідомий громадянин мусить сповідувати старий, але такий вірний латинський вираз: хочеш миру – готуйся до війни. І якщо дехто буде чекати, що без нього обійдуться, то перемогу здобудемо не скоро.  
 
Наразі ці студенти у військових одностроях на декілька днів відпросилися у керівництва, щоб скласти сесію в університеті, яку навіть захисникам ніхто не відміняв. А коли після цього повернуться на фронт, привезуть туди прапор рідного університету, який їм вручили тут. 
 
Чекаємо цю хоробру шістку, та й взагалі, тих наших студентів і колег, котрі зараз боронять Україну, на День Перемоги. Нашої перемоги!..
 

Аліна Шевченко 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook