PhD: підсумкове засідання науково-методичної ради гарантів

15 січня 2023 року
   Із-за постійних обстрілів окупантом критичної інфраструктури по всій Україні, продовжуємо відчувати постійні перебої електропостачання не лише в місті Києві. Саме тому в очно-дистанційному форматі під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Миколайовича Кваші 21 грудня 2022 року відбулось підсумкове у 2022 році засідання науково-методичної ради гарантів PhD.

   Першочергово Сергій Миколайович підбив підсумки результатів проходження акредитації ОНП PhD, реалізації освітньої складової та екзаменаційної сесії аспірантів. Також, він відзначив, що саме від професійного наставництва гарантів освітньо-наукових програм та відповідальної координації наукових керівників залежить своєчасна готовність аспірантів до проходження проміжної та підсумкової атестації у вигляді захисту дисертаційного дослідження.
 
   Щодо вступних кампаній 2022 року, вступників з КНР, а також захистів дисертацій доповів завідувач відділу аспірантури Віталій Леонідович Вакуленко. Він відзначив високу зацікавленість у поточному році вступників до навчання в аспірантурі  НУБіП України, а також зосередив увагу гарантів на важливості своєчасного завершення дисертаційних досліджень аспірантами 4-го року.
   У поточному році завдяки активній профорієнтаційній роботі навчально-наукового центру міжнародної діяльності на навчання до аспірантури НУБіП вступили 40 громадян Китайської Народної Республіки. Наразі вони не мають можливості приїхати до України для очного навчання, а тому, про важливість постійної дистанційної комунікації та взаємодії наукових керівників з аспірантами КНР доповів директор ННЦ міжнародної діяльності, к.е.н. Олександр Миколайович Лабенко. Він зосередив увагу гарантів на необхідності своєчасного виконання поставлених перед аспірантами КНР завдань, якісної координації даних здобувачів при написанні дисертаційних досліджень.
   Заступник завідувача аспірантури Надія Віталіївна зазначила результати поданих до відділу аспірантури проєктів навчальних планів та нагадала про необхідність їх оприлюднення на сторінках сайтів ННІ/факультетів для подальшого обговорення та можливого удосконалення. 
 У підсумку голова науково-методичної ради гарантів наголосив на підготовці до акредитації п’яти освітньо-наукових програм на початку 2023 року відповідно затвердженого графіку НАЗЯВО.
   На завершення Сергій Миколайович, за сумлінне виконання обов’язків гаранта та високий професіоналізм відзначив подяками роботу гарантів ОНП «Професійна освіта» (проф. Світлану Амеліну), ОНП «Філософія» (проф. Віру Додонову) та ОНП «Біологія» (проф. Лілію Калачнюк).
 
 
Надія Міняйло,

заступник завідувача відділу аспірантури 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook