Шахові підсумки 2022 року

24 грудня 2022 року

  Незважаючи на всі складнощі військового стану, наш університет продовжує роботу. Спортивний клуб «Шаховий король НУБіП України» як складова частина університету також займає активну позицію в університетському житті. І варто зауважити, що, враховуючи всі реалії сучасності, спортивний клуб активно продовжує розвиток гри в шахи серед студентів, науково-педагогічних працівників і співробітників університету. 

  Протягом року проведено ряд заходів щодо популяризації гри в шахи, серед них, як приклад, шахові турніри для студентів, дітей та співробітників університету, а також дружні шахові зустрічі студентів різних закладів вищої освіти.
  Проведенню шахових партій не завадили повітряні тривоги, шахісти терпляче очікували їхнього завершення у заздалегідь підготовленому бомбосховищі і з великим бажанням повертались до шахових партій.
  Шахові фестивалі організовано з метою подальшого розвитку шахів, їхньої популяризації в місті Києві; підвищення майстерності шахістів, особливо серед викладацької, студентської та учнівської молоді; залучення різних верств населення до занять фізичною культурою та спортом.
  У 2022 році проведено:
 Товариську зустріч студентів-шахістів до Дня фізичної культури та спорту України (https://nubip.edu.ua/node/114288, 10.09.2022).
 Незабутніми враженнями запам'ятався шаховий фестиваль «Незалежності – 31» (https://nubip.edu.ua/node/113328, 15-16.08.2022).
   Результативним був шаховий фестивалю «Голосієво-2022» (https://nubip.edu.ua/node/112337, 20-24.07.2022).
  Варто зауважити, що цьогоріч наші студенти взяли участь у шаховому онлайн-турнір Collegiate Chess League Spring 2022 (США). У вказаному турнірі ми вперше отримали досвід участі у міжнародному онлайн-турнірі, де змагалися з шахістами провідних університетів світу (https://nubip.edu.ua/node/108006, 11.03-30.05.2022).
  Здобувши досвід участі в онлайн-турнірах, спортивним клубом проведено турнір на платформі Chess.com серед науково-педагогічних працівників «Шаховий Король НУБіП України» (https://nubip.edu.ua/node/104324, 4-5.02.2022).

  Після зазначеного турніру проведено турнір в очному форматі до Дня працівника працівника сільського господарства України

 

  Підкреслимо й те, що шахові турніри несли в собі благодійну ціль – брали участь у турнірах й військовослужбовці ЗСУ та проводився благодійний збір коштів на підтримку захисту України.
  Варто наголосити, що в нашому спортивному клубі створено секцію "Шаховий тризубчик", де проводяться навчально-тренувальні заняття гри в шахи для дітей співробітників НУБіП України (дошкільного й шкільного віку). Очолює напрямок роботи з дітьми Микола Литвин, який став фаворитом дітей.
  На завершення року за ініціативою почесного президента спортивного клубу «Шаховий король НУБіП України» Сергія Кваші було сплановано та проведено різдвяний шаховий турнір "Кубок Святого Миколая в НУБіП України". Незважаючи на відсутність електроенергії та повітряні тривоги, команда клубу 20 грудня 2022 року провела шаховий турнір до Дня Святого Миколая! Змагання проведено за швейцарською системою з контролем часу 5:00. У турнірі взяли участь 22 шахісти – НПП і співробітники нашого університету.
  Шахові партії були блискучими і завжди несли інтригу до останньої секунди. Ніщо не вплинуло на настрій та азарт шахістів. Боротьба за переможні бали точилася у кожному етапові турніру.
  Перше місце беззаперечно здобув співробітник ННЦ виховної роботи і соціального розвитку – Іван Захарчук. Друге місце виборов Юрій Слєпцов доцент агробіологічного факультету. Бронзу отримав Олександр Савченко – доцент факультету харчових технологій.
  Кожен учасник шахового турніру підвищив власну майстерність та отримав позитивні враження.
 
  Хотілося б наголосити, що всі шахові турніри проведено за сприянням ректорату університету, який допомагав у організації кожного заходу. Великий внесок у розвиток шахового мистецтва в університеті зробив Іван Захарчук (суддя національної категорії) та Сергій Михнюк (директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку), який ніколи не стояв осторонь у проведенні заходів.
 

  Всіх вітаємо із прийдешніми святами та бажаємо міцного здоров'я і мирного неба над головою! До зустрічі на шахових турнірах у 2023 році!

 

Тарас Лендєл,
доцент кафедри АРС ім. акад. І.І. Мартиненка,
президент спортивного клубу "Шаховий король НУБіП України"

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook