ВИРОБНИЧО-ДОСЛІДНА ПРАКТИКА МАГІСТРІВ ОСВІТНЬО-ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ «ТЕХНІЧНИЙ СЕРВІС МАШИН ТА ОБЛАДНАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА»

5 жовтня 2022 року

Третій, завершальний семестр студентів освітнього ступеню «Магістр» 2-го року навчання передбачає проходження виробничо-дослідної практики та завершення роботи над магістерською кваліфікаційною роботою. Після проходження, згідно навчального плану, виробничої практики та канікул, студенти магістратури, які навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування» факультету конструювання та дизайну приступили до проходження виробничо-дослідної практики.
Студенти магістратури, що навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування» та опановують освітньо-професійну програму «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва» проходять виробничо-дослідну практику на сучасних машинобудівних, аграрних та сервісних підприємствах. Зазначена практика проходить на протязі десяти тижнів – з 1 вересня до 1 листопада, потім підготовка та захист звітів, постерні презентації матеріалів магістерських кваліфікаційних робіт.
Необхідно зазначити, що керівниками виробничо-дослідної практики та магістерських кваліфікаційних робіт є науково-педагогічні працівники кафедри надійності техніки. Значну підтримку у формуванні бази практик надає рада роботодавців факультету конструювання та дизайну такафедри надійності техніки.
Студент магістратури Владислав Ясінський виробничо-дослідну практику проходить в агрофірмі ПСП «Кривець» (Київська область). Владислав Ясінський поєднує виробничо-дослідну практику з роботою в агрофірмі на посаді інженера-механіка. Основні зусилля інженерної служби агрофірми в цей період направлені на відновлення працездатності комбайнів після збирання зернових. Також Владислав завершує роботу над магістерською кваліфікаційною роботою на тему: «Обґрунтування організаційно-технологічних параметрів дільниці та удосконалення обладнання по ремонту автомобілів ремонтної майстерні ПСП «Кривець» Київської області».

C:\Users\Андрій\Desktop\Ясінський  В. практика зображення_viber_2022-08-03_16-38-23-820.jpg



C:\Users\Андрій\Desktop\Ясінський практика зображення_viber_2022-08-03_16-38-25-231.jpg
Студент Олег Пащінський виробничо-дослідну практикупроходить на ТОВ «МАНН+ФІЛЬТРЕЙШН ТЕКНОЛОДЖІ УКРАЇНА» (Хмельницька область). Він такожпоєднує навчання в магістратурі з роботою автомеханіка на автостанції «Дефі» (м. Київ). Досвід виконання робіт з технічного сервісу і обслуговування автомобілів Hyundai і КІА став корисним при написанні магістерської кваліфікаційної роботи на тему: «Удосконалення технології ремонту гідроциліндрів електроіскровим методом в умовах автотанції «Дефі».

C:\Users\Андрій\Desktop\Фото Пащінський О. практика\Фото Пащінський О.  досл.IMG-125a98d226dff6e20261e1f6ec596594-V.jpg
C:\Users\Андрій\Desktop\Дослідницька практика ТС 2022\Пащінський О. досл практика _viber_2022-04-28_15-59-28-761.jpg

Олег Пащінський зазначає, що проходження виробничо-дослідної практики для студентів, які навчаються за освітньою програмою «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва» дають можливість поглибити знання і практичні навички з комплексу наступних робіт: діагностики та ремонту ходових частин; діагностики та ремонту двигунів; технічного обслуговування систем автомобілів. Поєднання практичного навчання та основної роботи магістра дало можливість підвищити якість проведення технічного обслуговування автомобілів, яке передбачає підбір та заміну фільтрувальних елементів та оливи, регулювання газорозподільчого механізму та обслуговування гальм, тощо.
Зазначений комплекс робіт виконується за допомогою комплектів інструментів та пристосувань, що є в наявності на автостанції «Дефі»: автомобільні гідравлічні підіймачі, гідравлічні домкрати, слюсарне та діагностичне обладнання, зарядні пристрої для акумуляторів, точильні та свердлильні верстати, токарні та фрезерні верстати.

C:\Users\Андрій\Desktop\Пащинський Інструмент_viber_2022-04-28_15-18-02-992.jpg
C:\Users\Андрій\Desktop\Пащінський О. обладнання viber_2022-11-10_17-31-31-153.jpg
C:\Users\Андрій\Desktop\Пащинський інструмент_viber_2022-04-28_15-18-02-923.jpg
C:\Users\Андрій\Desktop\Пащінський О. інструмент _viber_2022-04-28_15-18-02-845.jpg

Студент магістратури Василь Лисковець виробничо-дослідну практику проходив у ТОВ «Індустрія Техногруп» (м. Київ). Основні напрями досліджень під час практики охоплювали: ремонт і технічне обслуговування фронтальних навантажувачів Doosan; логістику постачання запасних частин для навантажувачів компанією Doosan. Василь Лисковець продовжив роботу над магістерською кваліфікаційною роботою на тему: «Дослідження технічного стану деталей та розробка технологічного процесу відновлення агрегатів ходової частини гусеничного трактора ХТЗ-181».
Студент магістратури Олексій Кошель темою кваліфікаційної роботи обрав наступний напрям досліджень «Підвищення довговічності трибосполучень компресора автомобіля КамАЗ  із застосуванням комплексних покриттів». Виробничо-дослідну практик студент проходив у фермерському господарстві «Полісся» (Київська область).
Студенти магістратури переконані, що ефективне проходження виробничо-дослідної практики не лише сприяло завершенню роботи над магістерською кваліфікаційною роботою, але й дало можливість підвищити професійний рівень.
Роботодавці зацікавлені у перспективних молодих людях, які можуть і хочуть поєднувати навчання та роботу за фахом.
Бажаємо мирного неба!


Андрій Новицький, завідувач кафедри, 
гарант програми «Технічний сервіс машин та
обладнання сільськогосподарського виробництва», 
Олександр Банний, доцент
Володимир Сиволапов, стариший викладач

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook