Кафедра іноземної філології і перекладу: плануємо нові проєкти з німецькими партнерами

18 січня 2023 року
Початок кожного нового року означений новими планами. Так відбувається на кафедрі іноземної філології і перекладу й цьогоріч. Співпраця з Академією Зонненберг (Німеччина) триває вже кілька років. За цей час у роботі семінарів і конференцій академії брали участь викладачі кафедри і студенти-філологи, які навчаються за освітньою програмою «Німецька мова та друга іноземна мова». Своїми враженнями й здобутками студенти неодноразово ділились на кафедральному й університетському сайтах.

  У докороновірусний період представники НУБіП мали змогу відвідати Зонненберг, попрацювати у воркшопах, вдосконалити знання німецької мови. Останні два роки усі активності відбувались переважно у онлайн-форматі. Однак наразі заплановано перейти до гібридного варіанту проведення заходів, а у недалекому майбутньому повністю повернутись до очного формату.
 17 січня 2021 року адміністрація Академії Зонненберг запросила представників різних європейських країн на робочу онлайн-зустріч, на якій обговорили як найближчі, так і перспективні можливості співпраці. Зокрема, представники академії Тільман Ціше, Ізольда Хартунг, Йонатан Уч ознайомили учасників зустрічі з пропозиціями академії.

  Одним із питань була підготовка до нового проєкту Erasmus+. Позаяк кілька студентів освітньої програми «Німецька мова та друга іноземна мова» вже отримали у межах такого проєкту можливість семестрового навчання у партнерському університеті Пардубіце (Чехія) й оцінили на власному досвіді переваги участі у ньому, ця пропозиція є перспективною під кутом зору підвищення якості підготовки філологів.

 

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook