Людмила Данілочкіна розповіла про досвід навчання в Словацькому аграрному університеті

19 січня 2023 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 Ми отримали відгук Людмили Данілочкіної, студентки 2 курсу факультету аграрного менеджменту (ОП "Менеджмент"), про навчання в Словацькому аграрному університеті в м.Нітра, яка пройшла конкурсний відбір та навчається за програмою паралельного навчання "Business Management". Далі - пряма мова Людмили.

В нелегкі часи воєнного сьогодення багато українських студентів замислювались над тим, в який саме університет вступити, чи правильне це рішення і чи буде можливість продовжити своє навчання через війну. Коли я робила свій вибір у 2021 році, однією з вирішальних компонент мого остаточного рішення, була можливість навчання за міжнародними програмами, яка є на факультеті аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України, що, як виявилось в майбутньому, стало найкращим рішенням мого життя. Коли розпочалася широкомасштабна війна в нашій країні, деканат і викладачі на моєму факультеті не були бездіяльними, а всіма силами почали шукати різні можливості для продовження навчання студентів як в дистанційному форматі, так і надання особистих консультацій. Завдяки підтримці деканату та кураторів, мені випала нагода поїхати на навчання по одній з міжнародних програм паралельного навчання до Словацького арарного університету в мальовничому місті Нітра, а саме за програмою "Business Management".

Цей університет мене приваблював іще тим, що саме тут, в складі студентського загону у 1971 році перебував мій дідусь професор Валерій Павлович Галушко, який потім став засновником та першим деканом факультету аграрного менеджменту нашого університету. Мені було цікаво приїхати в цей університет, з яким у НУБіП України давні дружні та тісні професійні зв'язки.

Коли я приїхала в Нітру, звісно було страшно, адже нове місто, атмосфера, викладачі. Але завдяки нашим вихованцям НУБІП, які вже перебували там на навчанні та моїм однокурсникам, які також пройшли відбір та приїхали за цією програмою на навчання, адаптація пройшла дуже швидко.

 

Далі розпочалося навчання в Словацькому аграрному університеті. Ми були приємно здивовані, високою кваліфікацією викладачів, способами викладення матеріалу та вільною комунікацією між студентами і викладачами. Але це не були лише лекції і семінари, протягом навчання у першому сесместрі було багато різних свят, ярмарок і концертів. Одним з яких був ярмарок «Erasmus Village» на якому іноземні студенти представляли свої країни, таким чином у нас була можливість дізнатись більше про Іспанію, Грецію, Туреччину та інші країни, і знайти багато нових друзів.

Сесія за перший семестр успішно закрита, зараз тривають канікули і ми з нетерпінням чекаємо повернення в аудиторії для зустрічі з новими викладачами. До речі, завядки тому, що між НУБіП України та Словацьким аграрним університетом укладена угода про співпрацю, ми надаємо результати нашого навчання до деканату факультету аграрного менеджменту і в разі визнання досягнутих коментенцій та результатів навчання, нам ці предмети перезараховують.

Точно так само система працює і на факультеті економіки і менеджменту Словацького аграрного університету - ми подаємо результати нашого навчання в НУБіП України та за погодженням з деканатом нам перезараховують ті предмети, які ми вже опанували в рідному університеті.

Ми дуже задоволені і вдячні факультету аграрного менеджменту, ННЦ міжнародної діяльності, НУБіП України за надану можливість навчатися за програмою паралельного навачння в Словацькому аграрнному університеті в місті Нітра.

Людмила Данілочкіна, студентка 2 курсу ОП "Менеджмент"

факультет аграрного менеджменту

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook