Науковці факультету землевпорядкування проводять експертизи освітніх програм за спеціальністю «Геодезія та землеустрій» в інших навчальних закладах

26 січня 2023 року
Після початку російського вторгнення виникла необхідність суттєвої зміни підходів до проведення акредитації освітніх програм. Тому, 16 березня 2022 року Кабінет міністрів прийняв постанову №295 «Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачі освіти, в умовах воєнного стану», якою визначалось, що строк дії сертифікатів про акредитацію програм і спеціальностей продовжується до 1 липня наступного року після припинення воєнного стану в Україні, якщо вони були чинними на 24 лютого 2022 р. НАЗЯВО тимчасово дозволили проведення акредитації у віддаленому (дистанційному) режимі, а також ухвалення рішення про умовну (відкладену) акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи, без оплати вартості акредитації закладом вищої освіти.
14 квітня 2022 року був затверджений Тимчасовий порядок акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, в умовах воєнного стану.
Заклад освіти готує самоаналіз, якісно обґрунтовує, чому саме він в межах конкретної спеціальності є унікальним. Саму процедуру акредитації здійснює 3 особи – експерти (два науково-педагогічних працівники – викладачі інших вишів, та здобувач вищої освіти, який навчається за тією ж спеціальністю, яка проходить акредитацію).
Саме таку процедуру проходив нещодавно КНУ ім. Т. Шевченка. На експертизу було представлено спеціальність «Геодезія та землеустрій» освітня програма «Оцінка землі та нерухомого майна»
До складу експертної групи увійшла професорка кафедри земельного кадастру, д.е.н., член-кореспондент НААН України – Ірина Новаковська.

 
Комісія працювала протягом другої половини січня. Окрім гарантів освітньої програми, на засідання долучилося й керівництво навчального закладу. З урахуванням рекомендацій експертів і роботодавців, прислуховуючись до думки здобувачів, а також ураховуючи запити держави та українського суспільства Робоча група ОП «Оцінка землі та нерухомого майна» й надалі працюватиме над удосконаленням освітньої програми. Адже, як слушно зауважила Ірина Олексіївна, – «мужність Збройних сил України дає науковцям можливість формувати фундамент нової якості вищої освіти»
Наталія Мединська
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook