Новий відлік для обрання професії енергетика і автоматника майбутніми вступниками пішов…

28 січня 2023 року

    В останню п’ятницю січня у Навчально-науковому інституті енергетики, автоматики і енергозбереження відбувся раніше запланований День відкритих дверей.
    На онлайн зустріч були запрошені не лише абітурієнти з різних шкіл та колежів, включаючи відокремлені структурні підрозділи НУБіП України, а й наші роботодавці та випускники минулих років, які поділилися своїм досвідом щодо вибору спеціальності та можливості реалізувати себе у майбутньому.
    Загалом, не дивлячись на часті знеструмлення та відсутність інтернет-зв’язку, до заходу долучились понад 70 учасників, було також декілька колективних підключень.

     Традиційно зустріч розпочав директор інституту Віктор Каплун. У своїй промові, яка супроводжувалась презентацією лабораторій, матеріальної бази, кампусу університету, директор все ж закцентував основну увагу на особливостях освітніх програм, за якими готують фахівців саме у ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та звернув увагу на особливості цьогорічного вступу на ОС «Бакалавр» за обраними спеціальностями.

     Освітні програми презентаційно представили науково-педагогічні працівники випускових кафедр інституту. Доцент кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова Світлана Макаревич поінформувала присутніх про нову, актуальну для сьогодення освітню програму інжиніринг енергетичних систем з відновлюваними джерелами, яка відкрита у рамках спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» У 2022 році на цю освітню програму відбувся перший набір студентів.

 

    Доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Андрій Березюк презентував одноіменну за назвою спеціальністю 141 освітню програму електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

    Топ-5 переваг та перспектив навчання за спеціальністю 144 «Теплоенергетика» продемонструвала доцент кафедри теплоенергетики Надія Сподинюк.

     Викладачі кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка професор Ігор Болбот та доцент Микола Кіктєв презентували освітні програми за двома спеціальностями 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», яка впродовж 2023 році буде розширена новими освітніми компонентами і переакредитована під новою назвою 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» і не менш актуальну для сьогодення спеціальність 163 «Біомедична інженерії», яка є симбіозом класичної медицини та новітніх технічних досягнень для діагностики і лікування захворювань. 

    Серед постійних учасників заходів, які проводить інститут енергетики, автоматики і енергозбереження, слід відмітити ВСП «Бережанський фаховий коледж» (директор Світлана Пилипишин). Вступники ВСП «Ніжинський фаховий коледж» завітали разом з заступницею директора Тетяною Шейн та завідувачкою відділення комп'ютерної інженерії та електротехніки Маріанною Михайлишин.
    Не зважаючи на складну ситуацію у країні у заході змогли взяти участь студенти і викладачі з інших навчальних закладів України, зокрема: Черкаського політехнічного фахового коледжу, Ізмаїльського агротехнічного фахового коледжу, а також учні Кучаківського ліцею імені гетьмана Івана Сулими Бориспільської міської ради Київської області, Малозубівщинського ліцею Коростенської міської ради, Київської середньої загальноосвітньої школи № 279 ім. Петра Григоренка та інші. Ми вдячні учням, їхнім класним керівникам за долучення до нашої зустрічі. Вперше на нашому заході були випускники Малозубівщинського ліцею, велика подяка директору Світлані Станіславській.
    Від імені роботодавців виступив член Ради роботодавців інституту Євгеній Чернишенко, випускник 1988 року, президент асоціації «Теплиці України». Євгеній Володимирович наголосив на важливих аспектах та актуальності фаху інженера-автоматника для сучасних високотехнлогічних виробництв і запевнив майбутніх вступників, що великі тепличні комплекси, побудовані за сучасною європейською технологією, вимагають високої кваліфікації фахівців. А це є запорукою і високого рівня заробітної плати.

    Відеозвернення з Данії до майбутніх вступників на спеціальність «Теплоенергетика» надіслав Віктор Вовчак, який ще недавно був студентом ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, а зараз успішно працевлаштований на великому європейському підприємстві.

    Ще будо одне дуже цікаве включення. Ігор Саєнко – студент 1 курсу магістратури нашого інституту. Навчання він успішно поєднує з роботою над дуже цікавими проєктами розгортання платформи smart grid. Ігор охоче поділився з майбутніми вступниками своїм баченням кар’єрних можливостей у великій енергетиці.

    Думаю, що учасники е відчули, як добігла кінця півторагодинна зустріч. На завершення координатор з цифровізації Алла Дудник повідомила, що сьогоднішнє спілкування додало до інформаційної бази інституту «ВСТУП-2023» понад 40 нових учасників. Саме стільки нових абітурієнтів пройшло анкетування.

   Дякуємо усім учасникам заходу.
   Бажаємо усім мирного неба над головою та правильного вибору професії нашим майбутнім вступникам!

Лілія Мартинюк,
заступник директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook