EUgreen alliance: НУБіП України у форматі партнерства

1 лютого 2023 року
 Сталий розвиток є першочерговою метою, що стоїть перед ЄС. Десять університетів об’єдналися для сприяння досягнення даної мети.

  У період з 30 січня по 3 лютого ц.р. делегація університету приймає участь у роботі початкової зустрічі в рамках подальшої реалізації проєкту EUgreen (https://www.eugreenalliance.eu). Відповідно до наказу ректора делегація складається з проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія КВАШІ, декан економічного факультету Анатолія ДІБРОВИ, директора ННЦ міжнародної діяльності Олександра ЛАБЕНКА.

  Проєкт Альянс європейських університетів заради сталості: відповідальне зростання, інклюзія в освіті та навколишнє середовище ставить за мету: сприяння зайнятості молоді; сталий розвиток території; зростання та конкурентоспроможність; нове покоління європейських громадян; постковідне соціально-економічне відновлення; соціальна інтеграція; наукові розробки; локальні та глобальні виклики; інновації цифрових навичок.

  Участь у альянсі приймають 9 університетів ЄС:

  1. University of Gävle (Sweden).
  2. Wroclaw University of Environmental and Life Sciences (Poland).
  3. Universitá di Parma (Italy).
  4. Université D’Angers (France).
  5. Universidade de Évora (Portugal).
  6. Otto von Guericke Universität Magdeburg (Germany).
  7. Universitatea Din Oradea (Romania).
  8. Atlantic Technological University (Ireland).
  9. Universidad de Extremadura (Spain) – координатор альянсу.

  Зустріч проходить на базі Університету Екстремадури, м. Касерас, Королівство Іспанії. Програма зустрічі включає урочистості з нагоди святкування 50-річчя приймаючого університету.

  Польська національна агенція з питань академічних обмінів (NAWA) ініціювала і профінансувала доєднання 10 українських університетів, серед яких і НУБіП України. Вроцлавський університет наук про життя та навколишнє середовище ініціював приєднання нашого університету до Альянсу. Українські університети доєднуються до виконання всіх цілей, що реалізуються в рамках проєкту.

  В рамках робочої сесії обговорення можливостей університетів ЄС сприяти університетам партнерам в їх розвитку під час воєнного стану та по досягненню перемоги. Проректор Сергій КВАША висловив сподівання на нові можливості для науковців з України в частині залучення науковців до виконання діючих наукових проєктів у рамках програми HORIZON EUROPE та ін., підготовку українських науковців для написання проєктних заявок на проєкти HORIZON EUROPE та ERASMUS +.

  Партнерські університети ЄС висловили досить обнадійливі думки щодо розвитку подальшої співпраці.
  Віримо, що приєднання до Альянсу EUgeeen принесе користь як науковцям з університету так і Україні в цілому.

  Детальніше про можливості для науковців університету інформація буде оприлюднено найближчим часом.


Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook